eFotbal

Chorý si udělal radost gólovou patičkou. Krása! Už se těším, až se na to podívám, culil se

Slavia si ve vršovickém derby poradila s Bohemians.
Slavia si ve vršovickém derby poradila s Bohemians.SK Slavia Praha
Slavia ve vršovickém derby porazila Bohemians jednoznačně 4:0 a po devíti kolech vládne Chance Lize s tříbodovým náskokem před druhou Spartou. Pod jednoznačnou výhru v Ďolíčku se gólem podepsal i útočník Tomáš Chorý, jenž vylepšil svou ligovou bilanci v červenobílém na tři góly a jednu asistenci. 
Reklama
Reklama

Slavia se jednoznačnou výhrou naladila na velmi náročný týden. Ve čtvrtek v Edenu vyzve Ajax ve druhém kole ligové fáze Evropské ligy a hned v neděli doma v největším zápase ligového podzimu přivítá Spartu.

“Důležitý týden, důležitá utkání. Musíme se soustředit na každý detail. Do tréninků dáme jako obvykle sto procent, soupeře si na videu rozebereme. Věřím, že budeme maximálně ready. Uděláme pro to všechno,” řekl Chorý v rozhovoru pro klubový web. ”Věřím, že když budeme hrát jako doposud, porazíme kohokoli.” 

Sešívaní do 312. derby půjdou povzbuzeni rekordem, který v duelu proti Bohemians stanovili. Svěřenci Jindřicha Trpišovského jako první tým v ligové historii inkasovali v prvních devíti kolech jediný gól. Obranu sešívaných překonal pouze teplický Abdallah Gning.

“Odrážíme se odzadu, máme neskutečně pevnou defenzivu. Na obraně stojí každý útok, zakládá se tam. Všichni hráči si perfektně plní své povinnosti a pak to takhle hezky funguje,” vyzdvihl práci defenzivy Chorý.

Zkušený útočník se po příchodu z Plzně rozkoukával, uplynulé týdny ale ukazují, že se v novém prostředí našel. Z posledních čtyř ligových zápasů má skvělou bilanci tří branek a jedné asistence. Gólovou nahrávku navíc vymyslel ve čtvrtečním duelu Evropské ligy v Razgradu.  

Proti Bohemians dal svou pátou branku v červenobílém dresu v 16. minutě, kdy po asistenci Lukáše Provoda zvýšil už na 2:0 pro hosty. Prosadil se elegantní patičkou a svou branku i proto náležitě oslavil.

“Už se těším, až se na ten gól podívám,” nezastíral radost. “Do vápna jsem šel s tím, že budu dobíhat Proviho střelu. Byl jsem připravený dorážet. Nakonec jsem si zvládl pohlídat ofsajd a vyšlo mi to hezky do kroku. Patičkou do brány, krása, za gól jsem moc rád. Ještě se musím zeptat, jestli to tak opravdu chtěl,” dodal Chorý na závěr.