eFotbal

Derby je vyprodané, ale lístky lze sehnat za tisíce. Slavia zbrojí na překupníky. Co na ně chystá?

Slavia jde před derby se Spartou do boje s překupníky.
Slavia jde před derby se Spartou do boje s překupníky.Profimedia / ČTK
Vyprodáno. Na Ajax i na derby se Spartou. Slavia se netají spokojeností, zájem o oba šlágry byl enormní. Vršovický klub ale nespí na vavřínech a pustil se do boje s překupníky. Na svém profilu na síti X ředitel strategické komunikace ve Slavii Jakub Splavec. "Překupníci jsou opět v „ulicích“. Stovky nabídek za ceny, které porušují naše obchodní podmínky a nad některými částkami zůstává rozum stát. Velmi často i falešné nebo neexistující vstupenky," napsal zástupce Slavie.
Reklama
Reklama

Slavia už tři týdny před zápasem avizovala, že se po vstupenkách na derby se Spartou jen zaprášilo. Určitě by se naplnila daleko větší kapacita stadionu. I když jsou ale lístky vyprodané, stačí se podívat na některé internetové servery a nabídkami vstupenek na zmíněný zápas se to tam jen hemží. Zájmu odpovídají i ceny. Ty se liší i o tisíce korun podle toho, jaká místa jsou nabízena. Třeba do Gól Klubu je lístek k mání za deset tisíc korun. Levnější pak třeba za tři tisíce, stačí si vybrat. Zájemci jdou ale do pořádného rizika. Porušují klubová pravidla a navíc nákupem mimo oficiální zdroje riskují, že se třeba na zápas ani nedostanou.

Vicemistr se s podobnými praktikami nehodlá smířit a jde s překupníky do války. Situaci se snaží maximálně monitorovat a řešit. "Díky moderním technologiím, novým postupům a interním i externím spolupracovníkům máme o většině z vstupenek přehled," konstatoval zástupce Slavie.

Co přesně tedy Slavia před derby sleduje? "Monitoring nabídky, zmapování cesty vstupenky k dotyčnému, zjištění držitele, mystery shopping a adekvátní reakce na výsledek. Například zablokování lístků, odebrání permanentní vstupenky (pokud cesta vede k jednomu z jejich držitelů) nebo v krajním případě i předání příslušným orgánům při splnění podmínek přestupku či dokonce pokusu o trestný čin," naznačil Splavec, že klub bere danou problematiku velmi vážně.

Potvrzuje, že lístků se prodává oficiální cesty hodně, což Slavii moc mrzí. "Inzerátů jsou stovky, chycených vyšší desítky, potrestaných zatím jednotky. Budou však rapidně přibývat, protože u některých nemáme důvod spěchat. Prostě o vás víme. V reprezentační pauze bude času dost si vše vyhodnotit a začít konat. Stejně tak nás čeká brzy debata o tom, jak nové zkušenosti z praxe propsat nejen do obchodních podmínek, ale také do připravovaných řešení v oblasti ticketingu," naznačil Splavec.

"Zároveň opět a ne naposledy apeluji na všechny, aby si kupovali vstupenky pouze skrze oficiální prodejní kanály. Tedy aplikaci Slavia nebo Ticketportal. Pokud je vyprodáno, dejte si zápas v televizi a přijďte do Edenu jindy. Nenaleťte překupníkům. Ušetříte peníze a nebudete zklamaní, až vám u turniketu nepůjde projít dovnitř. Zkrátka to za to nestojí," poslal fanouškům jasný vzkaz.

"Závěrem si dovolím apel na ty, kteří vychovávají mladé fotbalisty v klubech nebo je mají přímo doma. Poslední dobou se rozmáhá praxe, kdy si překupníci vytipovávají mládežníky z různých klubů po celé ČR a skrze ně vstupenky nabízejí. Přestože je provize lákavá (už máme pár případů odchycených a uzavřených), moc prosíme, nedělejte to. A pokud vás někdo takto osloví, klidně nám to napište. Ať už mně osobně nebo na vstupenky@slavia.cz," vyzval Splavec a na závěr poděkoval všem, kteří klubu v boji s tímto nešvarem pomáhají. 

"Samozřejmě vím, že boj s překupníky je nekonečný, nenecháme se otrávit a budeme se v něm snažit neustále zdokonalovat. Díky!" zakončil Splavec.