eFotbal

Hapal chtěl penaltu pro Baník, sudí nepískal. VAR tam je, ten rozhodl, krčil rameny kouč

Hapal chtěl penaltu pro Baník, sudí nepískal. VAR tam je, ten rozhodl, krčil rameny kouč
Hapal chtěl penaltu pro Baník, sudí nepískal. VAR tam je, ten rozhodl, krčil rameny koučFC Baník Ostrava / Roman Vlachynský
Baník Ostrava si v neděli odvezl v Chance Lize bod za remízu 0:0 v Mladé Boleslavi. Kouč hostů Pavel Hapal byl spokojený s tím, že jeho tým neinkasoval. Na druhou stranu mu ve hře Baníku chyběl větší pohyb. Spokojený nebyl ani s tím, že sudí neodpískal pokutový kop po zákroku na Jiřího Klímu v závěru. "My jsme viděli, že tam byl faul. VAR tam je a rozhodl, že to penalta nebyla. Musím se na to ještě podívat, ale ovlivnit to stejně nemůžu," konstatoval Hapal.
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav měla v nohách pohárový duel s FC Noah na jeho půdě, a tak se čekalo, jak středočeský tým vydrží se silami. Baník si ve druhé půli vytvořil dvě šance, ale Prekop i Ewerton je zahodili, a tak se fanoušci branky nedočkali. "Asi je to zasloužená remíza. Ten zápas se nám nepovedl, jak jsme si představovali, jsem rád, že jsme aspoň nedostali gól," povzdechl si kouč Baníku.

Jeho svěřenci pálili během utkání devatenáctkrát na branku. "O zakončení se pokoušíme. Bohužel jsme nepřesní, nebo netrefujeme tak, jak bychom si představovali. Když nedáme gól, tak nemůžeme být úspěšní a stojí nás to body. Museli bychom být šťastnější, kdybychom proměnili jednu z těch dvou šancí, které jsme měli. Možná bychom 1:0 vyhráli," přemýšlel nahlas Hapal.

Ten věřil, že na stranu Baníku mohou strhnout střídající Kubala s Klímou. "Chtěli jsme oživit hru, ale moc se nám to nepovedlo. Byl jsem překvapený, čekal jsem, že Boleslav bude unavenější," neskrýval kouč Baníku. Ten se pak vyjádřil i k situaci ze závěru duelu, kdy hosté chtěli po zákroku na Jiřího Klímu kopat penaltu. Ta se ale nepískala.

"My jsme viděli, že tam byl faul na Jirku Klímu. Ale my to neovlivníme. VAR tam je, rozhodl, že to penalta nebyla. Já si tedy myslím, že byl faulovaný, musím se na to ještě jednou podívat. Ale ovlivnit to stejně nemůžu," dodal Hapal.