eFotbal

Jablonec od nás dostal výhru zadarmo, mrzelo kouče Hradce. Naštvala ho červená

Trenér Hradce David Horejš byl po utkání v Jablonci nespokojený. Zápas podle něj rozhodla přísná červená karta pro Václava Pilaře
Trenér Hradce David Horejš byl po utkání v Jablonci nespokojený. Zápas podle něj rozhodla přísná červená karta pro Václava PilařeFC Hradec Králové
Návrat do Jablonce kouči Davidu Horejšovi zhořkl. Bývalý trenér severočeského celku přijel na Střelnici jako kouč Hradce Králové a s Votroky tam prohrál 0:2. "Mrzí mě, že od nás dostal Jablonec výhru zadarmo," posteskl si trenér poražených, jenž během kariéry v Jablonci také trénoval. Vadilo mu i vyloučení Pilaře. "Za mě to na červenou nebylo. Pak se bojíte jít do souboje. Za nás bychom takto nikdy nedohráli v jedenácti. Do vyloučení jsme byli jednoznačně lepší," uvedl kouč při hodnocení pro O2 TV.
Reklama
Reklama

Votroci měli jako jeden z cílů dohrát zápas v plném počtu. Jenže to se nepovedlo, když byl vyloučen zkušený Václav Pilař. "Mrzí mě to, červená karta zápas hrubě ovlivnila," konstatoval Horejš. Hned po utkání do kamer O2 TV prohlásil, že si musí situaci pořádně prohlédnout na videu. Později před novináři už ale tvrdil, že se vylučovat nemělo.

"Za mě to na červenou nebylo. Pak se dnes bojíte jít do souboje, za nás bychom takto nikdy v jedenácti nedohráli. Do té doby jsme byli jednoznačně lepší, hru jsme měli jednoznačně ve své moci, nedali jsme vyložené šance. Bohužel po kartě přišel zlom, pak už jsme to v deseti měli těžké. Bylo to ovlivněné červenou kartou," opakoval kouč Hradce.

Červené karty přitom jeho tým srážejí opakovaně. "My se s tím pereme. Vencu znám, vím, jaký je to hráč. Tou červenou kartou jsme se připravili o lepší výsledek," věděl Horejš. Sám dostal také žlutou kartu, když nesouhlasil s některými verdikty arbitra. "V první půli tam byl diskutabilní faul na penaltu. Tak to je. Rozhodčí se rozhodl to nepísknout. My se nechceme na nic vymlouvat, my jsme ten zápas si prohráli sami. Červená karta byl ale nesmysl," hlásil trenér Hradce.

I v deseti doufal, že jeho svěřenci mohou dosáhnout na bodový zisk. "Věřili jsme, že ze standardky můžeme udeřit. Jablonec jsme nepustili do šance. Rozhodl to gól z dálky. Za to, že jedeme s prázdnou, si můžeme sami. Hlavně mě mrzí, že Jablonec od nás dostal výhru zadarmo," doplnil.