eFotbal

Koubek se rozplýval nad skvělým Šulcem. Je to nejlepší hráč na českých trávnících, řekl

Koubek se rozplýval nad skvělým Šulcem. Je to nejlepší hráč na českých trávnících, řekl
Koubek se rozplýval nad skvělým Šulcem. Je to nejlepší hráč na českých trávnících, řeklFC Viktoria Plzeň
Duel Plzně s Olomoucí byl zápasem Pavla Šulce. Třiadvacetiletý záložník dvěma góly rozhodl o výhře Viktorie 2:1 a potvrdil svou skvělou formu z posledních týdnů. V sedmi ligových zápasech se prosadil už pětkrát a u jedné branky asistoval.
Reklama
Reklama

Šulc tak navazuje na skvělé výkony z minulého ročníku, v němž nasázel 18 branek. Od koruny pro krále střelců, kterou nakonec získal Václav Jurečka, ho dělil jediný přesný zásah. V aktuální sezoně pronásleduje zatím nejlepšího střelce Jana Klimenta, který se prosadil už sedmkrát.

“Je skvělý. Momentálně ho považuji za nejlepšího hráče, který běhá po českých trávnících. Dokazuje to na scéně mezinárodní i ligové. Buďme za něj rádi a doufám, že zůstane hlavně zdravý,” řekl na tiskové konferenci trenér Miroslav Koubek.

LINGR MÁ ZÁPASOVÉ MANKO, BUDE PLNIT ROLI ŽOLÍKA, PROZRADIL TRPIŠOVSKÝ. DO TÝMU PRÝ ZAPADNE

Šulc v duelu s Olomoucí navázal na skvělé představení z reprezentačního střetnutí s Ukrajinou, v němž také vstřelil dvě branky a výrazně se podepsal pod výhru národního týmu 3:2.

V utkání s Olomoucí naskočil na své tradiční pozici pod dvěma útočníky. V základní sestavě poprvé po více než měsíci naskočil Matěj Vydra a vedle něj se představil Prince Kwabena Adu.

“Zvolili jsme takový systém, abychom měli dobré přechody a hlavně také co nejvíce přechodů. To se nám dařilo. Záměr nám vyšel, bohužel jsme šance neproměnili. Musím vyzdvyhnout výkon Adua. Jedinou kaňkou bylo, že nedal branku,” řekl Koubek.

Plzeň i po dohrávce šestého kola zůstala neporažená a na vedoucí dvojici Slavia, Sparta aktuálně ztrácí dva body. “Myslím si, že jsme podali dobrý výkon a zaslouženě jsme vyhráli. Byl to zápas plný energie, tempa a dynamiky,” chválil Koubek, jehož svěřenci si v závěru i přes inkasovaný gól pohlídali dvoubrankový náskok.

“Když vedete 2:0, nemáte vyhráno a ze standartky může padnout gól vždycky. Utkání jsme si zkomplikovali tím, že jsme neproměnili další šance, které jsme měli. To ale patří k fotbalu, rozhodující jsou pro nás tři body,” řekl spokojený trenérský matador.

PLZNI JSME DAROVALI GÓLY, ROZHODLA KVALITA ŠULCE, VĚDĚL KOUČ SIGMY. TEN TADY DLOUHO NEZŮSTANE, PROROKOVAL EXPERT