eFotbal

"Mamma Mia!" děsil se po otázce na zápisné strůjce překvapivé výhry na Spartě Muritala

Yunusa Muritala se raduje z výhry na Spartě, smutně jej sleduje Martin Vitík
Yunusa Muritala se raduje z výhry na Spartě, smutně jej sleduje Martin VitíkMichal Beránek / CNC / Profimedia
V konkurenci nejlepšího střelce Chance Ligy Jana Klimenta a dalšího výborného útočníka Sigmy Olomouc Lukáše Juliše se dostal nigerijský útočník Yunusa Muritala (24) dosud na hřiště jen na pouhých 13 minut, a vzal tak za vděk alespoň účinkováním v Chance Národní Lize v dresu rezervy Sigmy. Protože byl před pátečním zápasem 10. kola nejvyšší soutěže na hřišti pražské Sparty Kliment vykartovaný a Juliš zraněný, ukázal trenér Tomáš Janotka na něj a Muritala se mu odvděčil výborným výkonem, gólem a asistencí, díky nimž Sigma na Letné senzačně vyhrála 3:2.
Reklama
Reklama

"Jsem nadšený, že jsem dostal od trenéra poprvé šanci hrát od začátku. A jsem také šťastný, že jsem dal svůj první gól a vyhráli jsme na hřišti tak silného týmu jako Sparta. Vím, jak dobrý je Jan (Kliment) hráč, ale jsem rád, že jsem svou šanci využil, a věřím, že mi tento zápas do budoucna hodně pomůže," řekl vynikající angličtinou v pozápasovém rozhovoru na O2 TV Sport Muritala.

"Trenér po mně o přestávce chtěl, abych se snažil udržet vepředu víc míč, a myslím, že se mi to docela povedlo," smál se Nigérijec.

Ještě větší úsměv mu pak na tváři vyloudila otázka, zda ví o zvyku, že se v Česku platí za první gól vysoká částka do týmové pokladny. "Mamma Mia! Ne, vážně, vím o tom. A jsem připraven zaplatit," dodal Muritala.

Jeho nadřízený si užíval své životní výhry v roli trenéra. "Nemá cenu skrývat nadšení, protože jsme obrovsky spokojení s výsledkem i výkonem. V průběhu prvního poločasu, přestože Sparta měla územní převahu a držení na míči, jsme je dokázali udržet na distanc od větších závarů a brankových příležitostí," uvedl Janotka.

"První gól jsme paradoxně obdrželi z brejkové situace. Chyběly mi tam větší přímočarost a nebezpečí ohrožení branky soupeře, což se nám v průběhu druhého poločasu jednoznačně podařilo, ať už po skvělé kombinaci, nebo brejkové situaci či odpresování Filipem Zorvanem," doplnil.

O to víc si cení, jak jeho svěřenci zvládli závěr zápasu. "Z tohoto pohledu jsme nadšení. Malá zápletka na konci utkání, která to trochu zdramatizovala. Kluci závěrečný náskok a standardní situace odskákali. Jsem na ně nesmírně pyšný, jak to tady oddřeli, skvěle splnili i taktický plán. Fakt si zaslouží absolutorium," dodal Janotka.