eFotbal

Olomouc si tři body nezasloužila, má jasno hradecký Horejší. S týmem prý zacloumala penalta

René Machálek
Hradecký trenér David Horejš.
Hradecký trenér David Horejš.FC Hradec Králové
Pořádné emoce cloumaly po duelu se Sigmou Olomouc s hradeckým koučem Davidem Horejšem. Votroci sice na výslednou remízu 1:1 dosáhli až v nastaveném čase, trenér byl ale přesvědčený, že remíza je pro soupeře absolutním maximem možného. "Mrzí mě to. Za kluky i za diváky. Propadl nám tam jeden balon ze standardky, jinak jsme hru ovládali. Olomouc vytěžila maximum," hlásil Horejš do kamer O2 TV.
Reklama
Reklama

Hradecký trenér neskrýval, že si jeho tým vypracoval dost nadějných situací, aby ze zápasu získal tři body. "Bohužel jsme si nedokázali poradit ve finální fázi," mrzelo ho. "Dostali jsme soupeře pod tlak, ale vykolejila nás zbytečná branka, to byl gól z ničeho. A bohužel jsme neproměnili penaltu. To byla další překážka, kterou jsme museli překonávat. Týmem to zacloumalo," tušil problém Horejš.

Když pak v nastavení jeho tým srovnal na 1:1 zhluboka si oddechl. "Jsem rád, že jsme dali alespoň ten gól. Je hrozné, jaké šance jsme dokázali zahodit," kroutil hlavou. "Nedali jsme už třetí penaltu, bavíme se o tom. Vzal si to kapitán, ale bohužel neproměnil. To je fotbal, proto máme nakonec jen bod," konstatoval Horejš. 

"Samozřejmě jsem rád, že jsme aspoň ten jeden gól dali, Olomouc si nezasloužila, aby si odvezla tři body. To by bylo nespravedlivé. Na druhou stranu, my si musíme poradit s příležitostmi. Tedy, pokud chceme bodovat naplno," dodal.