eFotbal

Oscar má ve Slavii novou roli. Pomáhá s příchodem hvězdičky, o kterou stojí angličtí giganti

René Machálek
Oscar má ve Slavii novou roli. Pomáhá s příchodem hvězdičky, o kterou stojí angličtí giganti
Oscar má ve Slavii novou roli. Pomáhá s příchodem hvězdičky, o kterou stojí angličtí gigantiProfimedia
Klíčový hráč Slavie Oscar Dorley, bez kterého si trenér Jindřich Trpišovský snad ani neumí představit základní sestavu českého vicemistra, pomáhá vršovickému klubu na všech frontách. Teď se třeba podílí na tom, aby do týmu současného lídra Chance Ligy v zimě zamířil nadějný liberijský záložník či levý wingback Divine Teah (18). S odvoláním na švédský deník Sportbladet o tom informuje server inFotbal.cz.
Reklama
Reklama

Podle zmíněného zdroje hráč přicestoval do Prahy na zdravotní prohlídku. Zdroje inFotbal.cz potvrzují zájem Slavie je velice silný, ale jednání podle všeho ještě tak daleko nejsou. "Transfer není uzavřený, ale je na dobré cestě. Roli sehraje zájem evropských velkoklubů, který je vážný,“ shodují se zdroje.

O tom, že Teah s míčem opravdu něco umí, svědčí i to, že jej britský Guardian zařadil hráče mezi největší talenty světového fotbalu za rok 2023. Není tedy žádným překvapením, že je hráč v hledáčku nejslavnějších evropských klubů, jakými jsou Liverpool, Manchester City i Manchester United. InFotbal.cz tvrdí, že jej sleduje také italský AC Milán.

Rozhodnuto o tom, kam by mohly mířit další kroky mladé hvězdičky, sice není. Slavia má ale před konkurenty jistou výhodu. Hráčův agent má velmi dobré vztahy se sportovním ředitelem Slavie Jiřím Bílkem. Navíc klíčový hráč z Edenu Oscar Dorley (26), je Teahovým spoluhráčem z národního týmu a také velkým kamarádem. Angažmá ve vršovickém klubu mu vřele doporučuje.

Přestupová částka vzhledem k talentu hráče nebude úplně malá, mluví se o sumě okolo 3,5 milionu eur (přes 88 milionů korun). Na ni by mohl slyšet i současný Teahův zaměstnavatel, kterým je švédské Hammarby. Tam hraje mladík od loňského jara a kontakt má uzavřený až do prosince 2027.