eFotbal

Překoná i Součka za půl miliardy? Diouf může být nejdražším přestupem z české ligy, řekl Trpišovský

eFotbal
Diouf slaví první gól Micheze ve Slavii.
Diouf slaví první gól Micheze ve Slavii.Profimedia
Kometa probíhající ligové sezony? Bez diskuzí slávistický benjamínek El Hadji Malick Diouf (19). Nejlepší střelec sešívaných se v Jablonci sice neprosadil, do statistik se ale zapsal. V 18. minutě z levé strany přesně našel skórujícího Simiona Micheze a vylepšil svou bilanci na pět branek a tři gólové nahrávky. To vše za deset zápasů a navíc z pozice krajního beka. Trenér sešívaných Jindřich Trpišovský si i proto myslí, že by mladý Senegalec mohl být nejdražším hráčem, který kdy odešel z české nejvyšší soutěže.
Reklama
Reklama

Ještě před pár týdny o jeho odchodu nechtěl ani slyšet, Dioufova forma ho ale donutila přemýšlet v realistických mezích. Takového hráče v Česku zkrátka nejde udržet.

"Před časem jsem říkal, že nejsem moc rád, když má body. Teď si myslím, že je to už úplně jedno. Už o něm ví takových klubů, že je to jedno," připustil Trpišovský v rozhovoru pro O2 TV Sport. 

Otázka není, jestli Diouf Slavii opustí. Teď je na místě ptát se kdy, kam a za kolik peněz ho Slavie pustí. "Musím Otočit svá předchozí prohlášení. Teď říkám, že čím víc bude mít bodů, tím líp, protože bude dražší, až odejde," řekl dobře naladěný trenér sešívaných. 

"Samozřejmě doufáme, že to bude co nejpozději, troufnu si ale odhadnout, že pokud si tuhle formu udrží, tak to bude možná nejdražší přestup z české ligy.  Je to komplexní hráč a k tomu přidává tu obrovskou kvalitu a body," rozplýval se nad kvalitami senegalského reprezentanta Trpišovský. 

Diouf si podruhé v uplynulém reprezentačním bloku poprvé naskočil v základní sestavě senegalské reprezentace a pomohl k výhře 1:0 nad Malawi. 

"Klobouk dolů, před tím, jak to zvládl. Ze středy na čtvrtek letěl deset hodin z reprezentačního srazu a teď podal takový výkon," chválil objev sezony kouč sešívaných. 

Dalších pochvalných slov na adresu mladého Senegalce už od něj možná moc neuslyšíme, zimní přestupové období se totiž neúprosně blíží.