eFotbal

Příšerný výkon, hrozný, omlouvám se, hlásil sudí Pechanec. Odvolal dvě vyloučení

Aktualizováno
Sudí Ondřej Pechanec v Karviné hrubě chyboval a po utkání se za výkon omluvil.
Sudí Ondřej Pechanec v Karviné hrubě chyboval a po utkání se za výkon omluvil.Pavel Mazáč / CNC / Profimedia
Smutným hrdinou duelu Chance Ligy mezi Karvinou a Hradcem Králové (0:0) byl jeho hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec. Ten totiž během utkání musel po konzultaci s expertem u videa odvolat hned dvě vyloučení. „Trenérům se nedivím, že s nimi cloumaly emoce. Byl to ode mě příšerný výkon. Bylo to hrozný,“ sypal si před kamerami O2 TV popel na hlavu arbitr.
Reklama
Reklama

Že si ve složité chvíli rozhodčí může pomoci konzultací s expertem u systému VAR, na to už si fanoušci zvykli, protože se to děje v drtivé většině duelů Chance Ligy. Sobotní zápas v Karviné byl ale přesto v tomto směru výjimečný, hned dvakrát se odvolávala červená karta.

Nejprve si prohlédl v 59. minutě zblízka červenou švédský obránce Karviné Douglas Bergqvist. Do kabin ale v dané chvíli nemusel, protože zasáhl VAR a zákrok byl přehodnocen jen na žlutou karta. Řízný Seveřan však nakonec červenému trestu neunikl. O dvacet minut později totiž viděl za faul druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Byla to už čtvrtá červená karta pro Karvinou v této sezoně. 

V nastavení se červenalo před očima i hradeckému Samuelu Dancákovi, jenže nakonec z trávníku předčasně nemusel. Opět zasáhlo video a udělalo ze sudího Ondřeje Pechance smutného hrdinu utkání.

"Faul Dancáka byl na žlutou kartu, proto mě videorozhodčí zavolal, z mého pohledu jsem to viděl na červenou kartu, špatně. Tak jsem to vyloučení odvolal,“ přiznal do kamer O2 TV Pechanec, když našel odvahu přijít okomentovat své verdikty. Alespoň za to zaslouží pochvalu, je jasné, že se mu před kamery nechtělo.

Dobře totiž věděl, že se mu zápas v roli hlavního arbitra nepovedl. "Trenérům se nedivím, že s nimi cloumaly emoce, ode mě to byl příšerný výkon. Musím se omluvit hráčům, trenérům i divákům. Takhle nejde posuzovat ty situace, hrozný to bylo,“ doplnil.