eFotbal

Tři červené a penalta? Rozhodčí komentovat nebudu, řekl pardubický Saňák. Chválil Lurvinka

Jiří Saňák byl po zápase s Teplicemi zklamaný.
Jiří Saňák byl po zápase s Teplicemi zklamaný.FK Pardubice
Tři červené karty na hřišti, jedna pro trenéra Jiřího Saňáka. Zápas Pardubic s Teplicemi nabídl nevídaný mariáš, ze kterého nakonec těžili hosté, kteří po gólu z penalty vyhráli 1:0. “Nic takového jsem nezažil. Za výkon ve druhém poločase jsme si prohrát nezasloužili,” litoval brankář Východočechů Jan Stejskal (27).
Reklama
Reklama

Pardubice do zápasu vstoupily špatně a dlouho se nedokázaly dostat do hry. Mezi 25. a 28. minutou korunoval nevydařený úvod záložník Dominique Simon, který po dvou slepených žlutých kartách zamířil do sprch. 

Ještě hůř bylo domácím těsně před pauzou, kdy po zásahu rozhodčích u VAR viděl červenou kartu také Tomáš Solil. "Není v mojí kompetenci to komentovat, je to na rozhodčích. Nechci tady dělat nějaké scény, nebo zbytečná prohlášení, radši se budu držet fotbalu," posteskl si trenér Saňák, kterého v závěru zápasu sudí Dalibor Černý také poslal do kabin. 

Pardubice i v osmi hráčích v poli bojovaly alespoň o cenný bod, čtyři minuty před koncem ale Černý odpískal penaltu za ruku ve vápně a z ní Teplice poslal do vedení Roman Čerepkai. 

"Myslím, že na mě bylo vidět, co si o tom verdiktu myslím. Měl jsem jejich hráče nakoukané a málem jsem tu penaltu měl. Bohužel to ale utáhl po zemi, chybělo mi pár centimetrů," vrátil se k rozhodujícímu momentu zápasu Stejskal. 

Pardubice většinu zápasu hrály v oslabení, přesto si vypracovaly největší šanci zápasu. Tomáš Zlatohlávek mířil ze strany sám na gólmana Richarda Ludhu, ten ale jeho pokus na vzdálenější tyč vyškrábl. 

"Jsem zklamaný. Začátek nám nevyšel, ale v osmi to kluci skvěle odbojovali. Na hřišti byli mušketýři, kteří chtěli spolupracovat a bojovali až do konce. Paradoxně jsme si i v devíti vytvořili největší šanci zápasu, soupeře jsme eliminovali, bohužel jsme ale nakonec dostali gól z penalty. To je k naštvání," prohlásil Saňák. 

Skvělý zápas odehrál švýcarský stoper Louis Lurvink. V oslabení byl hlavním stavebním kamenem pardubické defenzivy a hlavně on držel naděje Východočechů na bodový zisk. 

"Jsem z něj nadšený. Je to ostrý stoper, který dostupuje každý souboj. Dnes hrál výborně a obecně funguje skvěle. Jsem moc rád, že jsme ho vyskautovali a dokázali přivést," řekl Saňák.