eFotbal

Wilfried Bony sní o rozlučce na Spartě. Klub je pro! Výzva přijata, napsal generální ředitel

Lukáš Svoboda
Dočká se Wilfried Bony návratu na Letnou?
Dočká se Wilfried Bony návratu na Letnou?SBV Vitesse
Je to už 14 let od doby, kdy útočník Wilfried Bony naposledy oblékl dres Sparty. Přes nizozemské Vitesse a waleské Swansea se dostal až do Manchesteru City, kde odehrál téměř 50 zápasů. Nyní by mohl kruh uzavřít. Pětatřicetiletý útočník v rozhovoru pro Livesport Zprávy připustil, že by se s kariérou rád rozloučil na Letné a generální ředitel pražského klubu Tomáš Křivda na jeho výzvu bleskurychle zareagoval. Dočkají se fanoušci Sparty velkého návratu?
Reklama
Reklama

Bony v minulosti několikrát naznačil, že by kariéru rád ukončil právě na Letné, to už se ale nepovede. Střelec, který za Spartu nasázel 33 branek je aktuálně bez angažmá a naposledy působil před více než rokem v bolivijském klubu Always Ready. "Jako aktivní hráč už to nezvládnu," připustil Bony v rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Jeho návrat na letenský trávník ale není úplnou utopií. "Kdyby se v Praze povedlo uspořádat můj rozlučkový zápas, byl bych nejšťastnější. Pokud by mi Sparta dovolila na jejím stadionu ukončit kariéru, byl by to ten největší dárek, který by mi kdy můj milovaný klub mohl dát. Ohromně bych si to užil," zasnil se. 

Na jeho slova na sociální síti X zareagoval generální ředitel Sparty Křivda. "Výzva přijata. Těšíme se na tebe Bony!" napsal ve svém příspěvku. Zdá se, že Sparta splní sen bývalému kanonýrovi i tisícům fanoušků, kteří by oblíbeného Afričana znovu rádi viděli v rudém dresu.