eFotbal

Další zkrat Zbrojovky! Proti Vlašimi přišla během tří minut o dvougólový náskok. Remizovala i Líšeň

Zbrojovka prožívá období hrůzy.
Zbrojovka prožívá období hrůzy.FC Zbrojovka Brno
Fotbalisté Zbrojovky remizovali ve 12. kole Chance Národní Ligy s Vlašimí 2:2. Domácí celek měl utkání dobře rozehrané a ještě v 80. minutě vedl po dvou trefách Adama Kronuse 2:0. Pak ale přišla hororová tříminutovka, během níž se Vlašimi podařilo srovnat. Brno tak už sedm zápasů v řadě čeká na druholigové vítězství, zatímco Středočeši pošesté v řadě neodešli s prázdnou. Remizoval i druhý brněnský klub z Líšně.
Reklama
Reklama

Brno - Vlašim 2:2

Odpolední zápas 12. kola Chance Národní Ligy nabídl souboj mezi Zbrojovkou Brno a hosty z Vlašimi. Rozdíl mezi oběma celky byl před zápasem víc než propastní, Středočeši totiž okupovali čtvrtou příčku tabulky, kdežto Moravané se nacházeli v sestupovém pásmu.

Jako první se však na Městském fotbalovém stadionu v Brně prosadili právě domácí. Vlašim měla sice v úvodu zápasu více ze hry, ale pak z více než pětadvaceti metrů vypálil Adam Kronus a jeho rána zapadla za záda zkoprnělého gólmana Marka Koláře. Kronus mohl přidat další fantastickou branku o pět minut později, ale střela tentokrát minula levou tyč hostujícího brankáře.

Vlašim se snažila ve zbytku prvního poločasu vyrovnat, ale s balonem na kopačkách operovali více domácí hráči. Do kabin se tak šlo za příznivějšího stavu pro svěřence trenéra Jaroslava Hynka.

I druhé dějství lépe odstartoval domácí celek. A zase u toho byl uragán Kronus. Brněnský útočník tečoval v 59. minutě na malém vápně střelu Filipa Štěpánka zpoza šestnáctky a poslal míč do protipohybu Koláře. Vlašimi se podařilo snížit až v 80. minutě. Střídající Martin Šubert se zjevil nikým nehlídaný na velkém vápně a placírkou uklidil míč k levé tyči branky Filipa Muchy.

Brněnští se ani nestačili vzpamatovat z inkasované branky a už lovili míč ze sítě podruhé. Jakub Hodek se na malém vápně dostal k odraženému míči z levé strany a znovu propálil bezmocného Muchu.

Brno tak nedokázalo na druholigové půdě zvítězit ani posedmé v řadě a bere pouze bod. Odlepilo se však alespoň dočasně ze dna tabulky a další utkání je čeká 20. října proti Žižkovu. Vlašim se posunula na průběžné třetí místo, které bude hájit 18. října v zápase s Táborskem.

Táborsko - Líšeň 1:1

Táborsko vstupovalo do duelu v dobrém rozpoložení. Po tragickém začátku sezony se drápalo tabulkou nahoru, když z posledních čtyřech zápasů vydolovalo osm bodů. V opačném rozpoložení byl jeho brněnský soupeř, jenž v minulém kole prohospodařil dvougólový náskok v domácím klání s rezervou pražské Sparty.

V sychravém počasí přišla první šance na sklonku páté minuty, kdy se průnikovou přihrávkou prezentoval Kateřiňák, který vybídl Daniela Haise. Ten si ale míč nedokázal zpracovat, a tak se ve snaze zakončit rozhodl jít do skluzu. To však bylo velmi nerozvážně rozhodnutí, neboť Hais nejenže míč pořádně netrefil, ba dokonce způsobil krvavé zranění vybíhajícímu brankáři Tomáši Vajnerovi.

Hra se poté výrazně uklidnila, ani jeden z týmů neoplýval výraznou kvalitou směrem dopředu. Vše se změnilo ve 27. minutě, kdy Rolinek po vzoru Suáreze zabránil rukou míči v přechodu brankové čáry, což rozhodčí ocenil pokutovým kopem doplněným o červenou kartu. K následně penaltě se postavil Kateřiňák, ten však nabídnutou příležitostí trestuhodně pohrdl, když balon poslal po pomalém rozběhu vysoko nad horní tyč. Těsně před odchodem do šaten pak zmrazil domácí publikum přesným přízemním zakončením Marek Polášek, jenž využil perfektní nahrávky Václava Dudla.

Krátce po změně stran už Táborsko přesilovku zužitkovalo. Zásluhu na tom měl Jakub Barac, který se jako buldok prodral vápnem hostí a z bezprostřední blízkosti srovnal. Otočku ve skóre pak mohl obstarat Hais, jenže jeho hlavička zamířila nad horní tyč. Přibližně 20 minut před koncem se pak předčasně do kabin odebral i domácí Petr Heppner, jehož vyloučení duel opět početně vyrovnalo. Zbytek zápasu už gól nenabídl, oba týmy tak zůstaly ve vyrovnaném středu tabulky na svých pozicích.