eFotbal

Jeden gól a sesypeme se, mračil se zklamaný kouč Opavy. Helešic přišel o nejdůležitější zápas

René Machálek
Opavský útočník Libor Kozák se na zlínské Letné neprosadil.
Opavský útočník Libor Kozák se na zlínské Letné neprosadil.FC Zlín
Neskrýval zklamání. Ani mu nebylo do řeči. Opavský trenér Tomáš Zápotočný byl po prohře 0:3 ve Zlíně hodně nespokojený s výkonem svých svěřenců. „Hodnotí se mi to blbě. Výsledek odpovídá předvedené hře. Z výkonu jsem zklamaný,“ konstatoval po závěrečném hvizdu pro klubovou televizi.
Reklama
Reklama

Zlín byl jednoznačným favoritem, netají se postupovými plány, i tak byl ale Zápotočný přesvědčen o tom, že měli jeho svěřenci na to, aby Ševcům vzdorovali víc. "Vadí mi, že jsou venkovní zápasy podobné. Dostaneme první gól a sesype se nám to, jako domeček z karet. Tým neumí v tu chvíli zareagovat. Stalo se nám to už na Žižkově a mohli jsme dostat i víc branek,“ kabonil se kouč Opavy.

Favorit vedl v poločase 1:0, což byl hratelný výsledek. Jenže Opavě se nepodařilo herně zvednout. "Nehráli jsme, co jsme chtěli. Byly tam jen nákopy. Pak dal Zlín dva další góly a bylo po zápase,“ doplnil Zápotočný s tím, že podle jeho plánu chtěli Opavští předčít soupeře hrou v rychlosti po křídlech, což se nepovedlo. "Nakonec nás sestřelil mladý Tkáč, to byl rozdílový hráč,“ věděl kouč poražených.

Dvojnásobně smutný byl po závěrečném hvizdu i Matěj Helešic. "Výsledek 0:3 mluví sám za sebe. Hodnotit zápas je složité, největší rozdíl bych v šestnáctkách. Na mě hrál Vukadinovič, kterému tam prodlužoval míče Poznar, musel jsem být pořád ve střehu,“ líčil opavský hráč.

Zklamaný byl také z toho, že dostal žlutou kartu, která jej připraví o příští duel s Baníkem Ostrava B. Na něj se moc těšil. "Celý zápas jsem si dával pozor na žlutou kartu a hned z prvního nebo druhého faulu jsem jí dostal a nebudu hrát,“ kroutil smutně hlavou. „Ten zápas je pro mě osobní, těšil jsem se na něj nejvíce ze všech. Ještě jsem to zklamání nevstřebal,“ dodal.