eFotbal

Níž už to nejde! Jsem z toho na prášky, posteskl si po pádu Zbrojovky na dno druhé ligy Potočný

Lukáš Svoboda
Dvě branky Romana Potočného na body nestačily.
Dvě branky Romana Potočného na body nestačily.FC Zbrojovka Brno
Kdo čekal, že se Zbrojovka po příchodu nového majitele a výměně sportovního vedení zvedne, ten musí být nemile překvapený. Brněnský celek po prohře 2:4 na Žižkově klesl na dno druholigové tabulky a na ligovou výhru čeká už déle než dva měsíce. Naposledy se radoval 10. srpna, kdy porazil Táborsko. “Jsem z toho na prášky,” hlesl do kamery televize SPORTY TV dvougólový Roman Potočný (32).
Reklama
Reklama

Zbrojovka přitom na Žižkově začala velmi dobře. Potočný v 17. minutě poslal hosty do vedení. Místo toho, aby se brněnští fotbalisté uklidnili, přišla rychlá odpověď. Tomáš Necid otočil skóre dvěma góly během deseti minut. “Dáme první gól, ale hned dostaneme dva,” litoval Potočný ztraceného vedení. 

Zkušený fotbalista s šikovnou levačkou Zbrojovku svým druhým gólem vrátil do hry. Ve 43. minutě se postavil k přímému kopu a z dobrých pětadvaceti metrů zakroutil míč k bližší tyči. Brankář Martin Melichar byl bez šance.

Ani jeho parádní gól ale brněnský celek nenakopnul. “Řekneme si něco v kabině, ale na hřišti to vůbec neplatí. Co letí do vápna, to hoří,” posteskl si nad fungováním defenzivy. Po zmatcích ve vápně padl i třetí gól Žižkova. 

I ten byl původně připsán Tomáši Necidovi, zkušený forvard ale hattrick odmítl. “Pan rozhodčí se mě ptal, jestli jsem se míče dotkl, tak jsem přiznal, že ne,” prozradil bývalý reprezentant. “Z takového hattricku bych neměl radost.”

Na vlastní gól v závěru navázal ještě střídající Gembický, který utekl hostující obraně a pečetil další výhru Viktorky. “Nechci to házet na jednotlivce, ale každý musíme začít u sebe a makat. Takhle to prostě dál nejde,” zlobil se Potočný.

Jak z krize ven? To v současném rozpoložení v Brně nevědí. “Kdybych věděl, co s tím, tak to klukům řeknu v kabině. Prostě nevím. Možná jsme nekoncentrovaní,” zamýšlel se nad možným řešením bývalý hráč Baníku, Liberce nebo Teplic. “Je to pro mě obrovské zklamání. Ani dva vstřelené góly nejsou vůbec žádnou náplastí,” dodal otráveně.

To Necid mohl být po zápase spokojený. V 13 duelech nasázel 11 gólů a i díky nim Žižkov v neúplné tabulce drží čtvrtou příčku. “Dva góly jsou fajn, ale pro mě je důležité, že jsme vyhráli a potvrdili jsme výsledek z Chrudimi. Teď mi to tam padá, za což jsme rád, ale já jsem jen na konci těch akcí, Není to jen moje zásluha,” přiznal Necid, který má aktuálně na kontě o jednu branku víc než hvězdný Erling Haaland. 

“K tomu se snad ani nebudu vyjadřovat. Vždyť on hraje Premier League,” smál se v rozhovoru nejlepší druholigový střelec.