eFotbal

Nový kouč Táborska pracoval i jako skaut pro Plzeň. Sází na partu i metodu cukru a biče

René Machálek
Nový kouč Táborska Radek Kronďák pracoval v době, kdy neměl angažmá, jako skaut pro Viktorii Plzeň.
Nový kouč Táborska Radek Kronďák pracoval v době, kdy neměl angažmá, jako skaut pro Viktorii Plzeň.FC Silon Táborsko
Pár dní na rozkoukání uteklo jako voda a jde se na věc. Nový trenér Táborska Radek Kronďák povede už v pátek premiérově své svěřence do utkání druhé nejvyšší soutěže ve Vlašimi. Hrát se bude od 18:00. "Všichni kluci jsou na stejné startovní čáře. Každý má šanci ukázat, že patří do základní sestavy," prozradil, čím se snažil hráče nastartovat. "Půjdeme do toho se vší parádou. Možná to někdy nebude až taková krása, ale důležitější budou body a ty potřebujeme získat (s nadsázkou řečeno) téměř jakýmkoliv způsobem."
Reklama
Reklama

Vlašim vyměnila trenéra v létě. Martin Hyský povýšil do nejvyšší soutěže, když vede Karvinou. Na jeho místo přišel Aleš Majer, pod ním se středočeský tým prezentuje poněkud jiným herním style a proměnila se v remízového krále soutěže. "Dokázala řadu utkání vyrovnat nebo otočit. Chemie týmu Vlašimi musí být dobrá, nikdy se nevzdává," čeká těžkou bitvu Kronďák.

On sám se hlavně snažil seznámit s hráči, s každým si chtěl promluvit. Pomohla i reprezentační pauza, měl více času na to, aby poznal tým. "Reprezentační pauza mi pomohla k tomu, abych hráče připravil tak, jak potřebují. Víme všichni, že na někoho je potřeba zakřičet, někoho je třeba pohladit, aby byl dobrý," svěřil se Kronďák klubovému webu Táborska, že dojde k aplikaci metody cukr a bič. 

Táborsko se připravuje na budoucnost! Úkol pro nového kouče? Body, přiznává Kronďák

Netají se také tím, že sází na partu a týmovost. Rád by viděl také zlepšení v koncovce. "Potřebujeme dávat branky, abychom zvrátili to, co se v poslední době nedařilo,“ uvedl s tím, že se utkání moc těší. "Jsem zvědavý, jak mužstvo pochopí a přijme mou filozofii. Pokud uhrajeme dobrý výsledek, bude to znamenat, že ji přijalo, pokud ne, čemuž nevěřím, bude to složitější. Do Vlašimi se v každém případě jedeme rvát o body," dodal Kronďák, který v době, kdy neměl trenérské angažmá pracoval i jako skaut pro Viktorii Plzeň.

V květnu na domácí půdě vyhrála Vlašim 2:1 brankami Heppnera. Ten po sezoně ale zamířil právě do Táborska, v pátečním utkání se ale na trávníku neobjeví, zastavil je karetní trest.