eFotbal

Polák se vrací do Zbrojovky. Stal se novým členem sportovního vedení klubu

Jaroslav Šindelář
Jan Polák je novým členem sportovního úseku Zbrojovky Brno
Jan Polák je novým členem sportovního úseku Zbrojovky BrnoZbrojovka Brno
Zbrojovka Brno hlásí návrat svého odchovance, do sportovního vedení klubu přichází tamní legenda Jan Polák (43). Polák odehrál ve Zbrojovce 172 zápasů, v nichž vstřelil sedm gólů. Zahrál si na bronzovém Euru 2004 i na mistrovství světa o dva roky později. V lize hrál vedle Brna za Liberec, zahrál si i v německém Norimberku a Wolfsburgu. Posílení sportovního úseku o kdysi nejmladšího hráče první ligy v historii oznámila Zbrojovka na svém webu.
Reklama
Reklama

„Jsem neskutečně rád, že jsem byl Martinem Jiránkem a Janem Mynářem osloven v rámci projektu, který ve Zbrojovce rozjíždějí. Líbí se mi jejich vize, nasazení i racionální očekávání postavené na manažerské i sportovní erudici. Z celého regionu cítím, že novému vedení drží palce a po letech opravdu věří ve změnu," uvedl Polák na klubovém webu.

"Práce je nicméně před námi opravdu spousta, sportovní úsek nevyjímaje. Za dobu své profesionální kariéry jsem potkal mnoho trenérů i manažerů a věřím, že dokážu přispět k nastavení fungujícího prostředí v rámci kabiny i celého týmu. Těším se," dodal.

Spolupráci s klubem si prý vyhodnotí po pár měsících a pak učiní další kroky. 

„Jakkoliv mám do práce obrovskou chuť, uvědomuji si, že se bude jednat o novou výzvu v mém profesionálním i osobním životě. S vedením jsme tak učinili férovou dohodu, že si vzájemnou spolupráci vyhodnotíme již po pár měsících," přiznal.

"Chci mít vnitřní jistotu, že mohu a umím Zbrojovce pomoct, nejde mi jen o teplé místo. A jsem nadšený, že tuto filozofii založenou na reálných krocích, hmatatelném každodenním zlepšování a maximální otevřenosti cítím napříč celým klubem," doplnil.

Jiránek: Má tah na bránu a mluví o nepříjemných tématech

Velkou radost z Polákova příchodu má i nový sportovní ředitel klubu Martin Jiránek.

"Honza je obrovskou osobností s velkými fotbalovými zkušenostmi. Známe se dlouhou dobu, potkávali jsme se společně již v mládežnických reprezentacích. Vedle nesporných fotbalových kvalit a znalostí u něj oceňuji především tah na bránu, stoprocentní zaujetí, schopnost pojmenovat a diskutovat i nepopulární či nepříjemná témata," uvedl Jiránek.

"A právě takovými lidmi se chci v první fázi svého působení obklopit. Navíc se jedná o odchovance, brněnského rodáka a někoho, komu aktuální stav i budoucí vývoj Zbrojovky nejsou lhostejné," doplnil Jiránek, který Polákův příchod dává do souvislosti s nedávno zveřejněným angažmá další legendy klubu Pavla Zavadila. 

"Zatímco Pavel je součástí trenérského realizačního týmu A mužstva, Honza bude vedle komunikace s hráči také zabezpečovat a řešit správný chod prvního týmu, navíc by měl být komunikačním i odborným pojítkem mezi prvním týmem a nejstarší dorosteneckou kategorií U19," dodal Jiránek.