eFotbal

Semafor druhé ligy: Náročný týden vyšel Zlínu, zvedá se i Táborsko. Necid o patro níž nepatří!

Žižkovský kanonýr Tomáš Necid ukazuje, že by mu slušelo angažmá v nejvyšší soutěži.
Žižkovský kanonýr Tomáš Necid ukazuje, že by mu slušelo angažmá v nejvyšší soutěži.FK Viktoria Žižkov
Náročný anglický týden mají za sebou celky z Chance Národní Ligy. Většina z nich totiž kromě víkendu musela bojovat o body i uprostřed týdne. Statečně se s programem popasoval Zlín, jehož dokonalá jízda soutěží pokračuje. Zvedá se také Táborsko a opět se ukázalo, že Tomáš Necid má stále prvoligové kvality. Špatnou formu naopak dál musí řešit ve Varnsdorfu a v Brně.
Reklama
Reklama

Červená – nekončící krize Zbrojovky, Varnsdorf čelí velkým problémům

Bída Zbrojovky nekončí. Kolotoč změn zatím nepřinesl kýžené oživení klubu a po týdnu přibylo jen další zklamání. Je patrné, že uplynulý týden si v Brně opět za rámeček nedají.  Nejdříve přišel výplach 1:3 v Prostějově, o víkendu zase ztráta vedení 2:0 v posledních deseti minutách doma proti Vlašimi. 

Po remíze 2:2 byl trenér Jaroslav Hynek s projevem mužstva celkem spojený, neúspěch vzal na sebe. "Hledám chybu v sobě, mohl jsem hráčům více pomoci, změnit taktiku, víc to zavřít,“ přiznal s tím, že během reprezentační pauzy musejí v Brně srovnat hlavy, zapracovat na lepší náladě a energii týmu.

Varnsdorf nezačal soutěž vůbec zle, ale s každým dalším kolem se propadá a nyní dopadl na dno. Domácí prohra s dominantním Zlínem asi takovým problémem nebude, ale fakt, že z posledních deset zápasů nasbírala parta ze severu jen pět bodů, alarmující rozhodně je. Tým sráží i nedisciplinovanost. Třeba proti Zlínu tým dohrával bez dvou vyloučených, což proti lídrovi soutěže muselo být znát.

Oranžová – remízoví králové z Vlašimi a zvedající se Táborsko

Dvanáct kol a jediná prohra? Super práce! Před Vlašimí se hodí smeknout i proto, že se před sezonou nečekalo, že bude hrát takhle nahoře. Změnami prošel realizační štáb i kádr hráčů, ale páté místo je skvělým počinem.

Tým ze středu Čech se k tomu však nedopracoval výhrami, ale poctivým sbíráním bodů za nerozhodné výsledky. Ostatně, jen Jihlava, Zbrojovka a Varnsdorf mají méně výher (2) než Vlašim. Podstata dosavadního úspěchu ční v remízách, kterých má Vlašim hned osm! Jinými slovy, hlavní je pro tým neprohrát. Neznamená to však, že by zápasy byly nudné. Vlašim má druhou nejlepší ofenzivu s 22 brankami a v uplynulých dvou kolech předvedla dvakrát rezultát 2:2.

Z nejhoršího venku jsou v Táborsku. Od nešťastné prohry s Opavou na konci srpna (gól na 0:1 z penalty v nastaveném čase) nepoznali svěřenci kouče Romana Nádvorníka hořkost porážky. Proti béčku Sparty vyhráli 2:1 i přes to, že hráli v deseti, následně postoupili v poháru před Petřín Plzeň a na ligové scéně sebrali remízy s Vyškovem a Líšní, navrch doma svalili Varnsdorf. 

Zelená – zase Zlín, skvělá ofenziva Žižkova

Zlín se v naší zelné rubrice objevuje snad každý týden, ale když hraje někdo tak perfektně, nejde to jinak. O zápasu proti Varnsdorfu již byla řeč, Zlín se tam dostal do vedení a po karetním mariáši neměl problém dovést utkání do vítězného konce 2:0.  Z jedenácti duelů Ševci slavili desetkrát, bilanci kazí jen remíza z prvního kola v Líšni. Skóre 17:3 je také všeříkající a pokud nedojde k fatálnímu selhání, měli by si Zlínští pohlídat postup.

Celou sezonu na ně dotírá Chrudim, ta ale dostala naposledy pořádnou facku. Doma až do soboty neprohrála, ale přijel nevyzpytatelný Žižkov. Ten byl v dobré náladě, když vyřídil Opavu 4:1, pak zahazoval šance a prohrál s rezervou Baníku 0:1, aby si následně zastřílel v Chrudimi a deklasoval druholigovou štiku poměrem 5:1.

Chrudim byla jasným papírovým favoritem. Ještě v poločase byl stav 1:1, pak ale přišla žižkovská smršť a konečný výprask 5:1! Ofenziva Pražanů se rozjela na plné obrátky, David Sixta zapsal dvě asistence, Jiří Sodoma dvakrát skóroval a show zakončil Tomáš Necid, který šel do zápasu v 91. minutě a o pár vteřin hned slavil gól. Dokazuje tak, že mu angažmá ve Viktorce svědčí. Co by za útočníka takového kalibru dala většina prvoligových klubů…