eFotbal

Vyškov zlomil odpor Líšně dvěma góly Sylly v závěru, díky výhře drží třetí pozici

Livesport
Vyškov díky dvěma gólům v závěru mohl slavit výhru v Líšni
Vyškov díky dvěma gólům v závěru mohl slavit výhru v LíšniMFK Vyškov
Vyškov v utkání 13. kola Chance Národní Ligy na hřišti Líšně předvedl precizní obranu, a protože se dvakrát prosadil i v koncovce, slaví výhru 2:0. Obě branky vstřelil Abdoulaye Sylla. Líšni, které se v této sezoně na domácím stadionu vůbec nedaří, nedovolil Vyškov téměř nic.
Reklama
Reklama

Souboj dvou týmů, které dělí jen malá geografická vzdálenost a v tabulce před duelem jen čtyři body, však začal celkem zostra. Vyškovský Marcel Novák po deseti minutách hry pořádně protáhnul domácího brankáře Tomáše Vajnera, zanedlouho se musel činit i jeho protějšek Jiří Borek, který vychytal šanci Erika Otrísala. Od té doby se ale týmům do příležitostí nedařilo dostávat, úřadovaly hlavně obrany, ojedinělé akce pak ztroskotaly na nepřesnostech. Když už se diváci mohli v zvedat ze sedadel, selhal v zakončení vyškovský Ousmane Counde nebo domácí Václav Dudl.

Druhý poločas navázal plynule na ten první. Ani jednu z týmů se nedařilo dostávat do výraznějších šancí, hra se navíc začala kouskovat drobnými fauly, takže upadlo také tempo zápasu. Mdlé dění na trávníku rozčísl až v 76. minutě vyškovský Sylla. Ten byl ve správný čas na správném místě. Vajner vyrazil míč po střele jednoho z Vyškovanů do strany, kde číhal právě Sylla, jemuž se podařilo z ne úplně lehké pozice skórovat. Uběhlo pět minut a Sylla slavil podruhé. Po standardní situaci se dostal k zakončení na malém vápně. A byť došlo ke střetu s brankářem Vajnerem, gól byl uznán.

Dva góly v rychlém sledu Líšni sebraly zbytky sil, a tak si Vyškov nakonec připsal tři body. Potvrdilo se, že Líšni to v této sezoně doma nejde, na svém trávníku vyhrála jen jednou.

Chance Národní Liga - 13. kolo:

Líšeň - Vyškov 0:2 (0:0)

Branky: 76. a 81. Sylla. Rozhodčí: Nehasil - Hrabovský, Beneš. ŽK: Otrísal, Aldin, Sokol - Ulbrich, Piško. Diváci: 749.