eFotbal

Divočina v Římě, pohádka v Bilbau. Obrovský respekt, smekl šéf Slavie před soupeřem

René Machálek
Slavia sice v Bilbau prohrála, ale jinak sešívaní prostředí a atmosféru utkání velebí.
Slavia sice v Bilbau prohrála, ale jinak sešívaní prostředí a atmosféru utkání velebí.Athletic Club Bilbao
Rok stará divočina v Římě, které museli čelit fanoušci pražské Slavie, budiž zapomenuta. Takřka po dvanácti měsících si sešívaní užívají odlišné pocity. Zápas Evropské ligy na půdě Bilbaa sice svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského prohráli 0:1, ale na atmosféru Baskicka nedají dopustit. Pochvalami nešetřil ani předseda představenstva vršovického klubu Jaroslav Tvrdík. „Pohodové město, úžasný stadion, skvělá atmosféra. A po zápase vedení soupeře tleskající našim hráčům při odchodu ze hřiště. Respekt,“ napsal Tvrdík na síti X.
Reklama
Reklama

Kdyby se sešívání vrátili v čase o dvanáct měsíců zpět, řešili by úplně jiné věci. Tehdy Slavia hrála evropský pohár v Římě a fanoušci červenobílých čelili nevhodnému chování pořadatelů, problémy byly i s policií. O incidenty s příznivci nebyla nouze. Vše se nakonec řešilo i na poli diplomacie. "Do Itálie už mě na fotbal nikdo nedostane,“ glosovala tehdy pro eFotbal.cz jedna z fanynek sešívaných.

"Chováni italské policie po dobu výjezdu SKS je v rozporu se všemi racionálními pravidly pro organizaci fotbalových zápasů. To, že drží v sektoru naše fans, mezi kterými jsou rodiny s dětmi, 1,5 hodiny po zapase, je doslova šok,“ postěžoval si slávistický boss.

Letošní výjezd do španělského Bilbaa nabídl úplně jinou podívanou a Tvrdík i přes porážku Slavie nešetřil pochvalnými slovy. "Pohodové město, úžasný stadion, skvělá atmosféra celý zápas. Vrcholem fotbalové kultury kompletní vedení soupeře tleskající našim hráčům při odchodu v době, kdy jejich tým byl již v šatně. Respekt a gratulace vítězi,“ napsal na sociální síti X Tvrdík. 

"Nejpřátelštější domácí na evropském výjezdu v životě. Nešlo jen o vedení klubu,“ stojí v dalším příspěvku na sociální síti X. Vše doplňují červené a bílé srdíčko na znamení toho, že vše proběhlo opravdu v přátelské a pohodové atmosféře.