eFotbal

Tvrdík: Není to tak, že si permanentkářů nevážíme. Ať jedou místo Frankfurtu do Jablonce

Jaroslav Šindelář
Jaroslav Tvrdík (vlevo) s majitelem Slavie Pavlem Tykačem
Jaroslav Tvrdík (vlevo) s majitelem Slavie Pavlem TykačemMICHAL SVÁČEK / MFDNES + LN / Profimedia
I když už se za fanouškům Slavie za nezvládnutou komunikaci distribuce vstupenek na zápas Evropské ligy na hřišti Eintrachtu Frankfurt (7. listopadu) ve středu omluvil klub, o den později tak ještě učinil šéf klubu Jaroslav Tvrdík (56). Přiznal chybu, že klub dopředu nezveřejnil, jaká skupina fanoušků získá kolik vstupenek z 2862 kusů, které byly sešívaným vyhrazeny. Není to ale podle něj ale tak, že si Slavia především svých věrných permanentkářů neváží, místo Frankfurtu jim nabízí cestu na nedělní ligový zápas do Jablonce nad Nisou.
Reklama
Reklama

"Je jednoznačnou chybou, ze klub transparentně a dostatečně dopředu nezveřejnil, jaké rozdělení lístků pro tento výjezd nastavil. I kdyby to však udělal, každá varianta prodeje lístků by v počtu 2862 (fakticky 1431 oprávněnych osob po dvou lístcích) při desetinásobně větší poptávce vyvolává nespokojenost," uvedl Tvrdík na síti X.

Zároveň vysvětlil všem permanentkářům, kteří mají největší výhodů, že se nemohlo dostat na všechny zájemce.

"Tribuna Sever je zklamána, protože žádala o dva vlaky (dnes tak má jen jeden s dvanácti vagóny a 1120 lístky), Odbor přátel chtěl vypravit pro více než 100 svých poboček více než 11 autobusů s 550 lístky. I kdyby byl celý počet lístků alokován na 2289 platinových permanentkářů, neuspokojíme všechny," přiznal.

"V této souvislosti si však neodpustím povzdechnutí. Platinoví permanentkáři mohli přednostně na derby, Plzeň, koupit balíček na zapasy EL proti Ajaxu, Lille, Unionu nebo Bilbau. Vsechny jejich požadavky byly stoprocentně uspokojeny. Kdo požádal, bylo mu vyhověno. Není to tak, že si klub platinových permanentkářů neváží," dodal Tvrdík.

Šéf Slavie na velkou kritiku permanentkářů reagoval tím, že nemohl vyhovět všem fanouškům Slavie.

"K požadavku zbývajících cca 9 200 permanentkářů se totiž dále přidávají oprávněně požadavky partnerů, části zaměstnanců, kterří v klubu pracují pro blízkost milované Slavii, ale domácích zápasu si kvůli práci neužijí, nebo rodinných příslušníků hráčů a členů realizačních týmů, kteří chtějí vidět v tomto velkém zapase svoje blízké naživo," ozřejmil Tvrdík.

Teď radí fanouškům, na které se nedostalo, ať se jdou raději podívat na nedělní ligový zápas do Jablonce. 

"Problém není v tom, že fans nemohou vidět Slavii ve venkovnich zápasech. Volné lístky zůstaly do Razgradu nebo Lille a stále jsou i na zápas v neděli do Jablonce nebo další týden do Bilbaa. Extrémní a přeexponovaný zájem je na jeden zápas s atraktivním soupeřem v rozumné dojezdové vzdálenosti. Podobně to bylo před časem s Dortmundem," osvětlil šéf Slavie.

"Osobně si z toho beru jedno zásadní poučení. Na tento typ mimořádného zápasu v budoucnu přistoupíme k diametrálně odlišné proceduře prodeje s jasně nastavenými kritérii. Modelů je několik, jeden vybereme. Musi být radikalně odlišný systém. Nebude to rozhodovat rychlost přihlášení. Lístky na venkovní zápasy dostanou přednostně ti, kdo na ně pravidelně jezdí a náš klub podporují bez ohledu na destinaci a atraktivitu soupeře. U zbývajících budeme hledat transparentní rozdělení na principu pomoci a podpory klubu," dodal tvrdí.

Slavia čelí tvrdé kritice permanentkářů