eFotbal

Argentinský brankář Martínez dostal za další obscénní gesto trest na dva zápasy

Argentinský brankář mistrů světa Emiliano Martínez dostal za obscénní gesto trest na dva zápasy
Argentinský brankář mistrů světa Emiliano Martínez dostal za obscénní gesto trest na dva zápasyAston Villa FC
Argentinským fotbalistům bude v nadcházejících dvou zápasech kvalifikace mistrovství světa chybět kvůli disciplinárnímu trestu brankář Emiliano Martínez. Dvaatřicetiletý gólman úřadujících světových šampionů dostal zákaz startu za urážlivé chování po nedávných kvalifikačních utkáních proti Chile a Kolumbii. O rozhodnutí disciplinární komise FIFA informovala argentinská asociace a uvedla, že s verdiktem nesouhlasí.
Reklama
Reklama

Vítězství 3:0 nad Chile na začátku září bylo pro Argentince prvním zápasem po červencovém triumfu na Copě América a Martínez při oslavě s replikou trofeje předvedl stejné obscénní gesto jako po finále mistrovství světa v roce 2022. Pohár si přiložil k rozkroku. V Kataru tak učinil se zlatou rukavicí pro nejlepší gólmana turnaje.

V dalším zářijovém zápase argentinští fotbalisté prohráli 1:2 v Kolumbii a brankář Aston Villy po utkání udeřil kameramana místní televize.

Kvůli trestu přijde Martínez o říjnové zápasy proti Venezuele a Bolívii. Argentinci po osmi utkáních vedou jihoamerickou kvalifikaci s 18 body o dva body před Kolumbií.