eFotbal

Rosický před duelem v LM chválí Stuttgart. Skvěle vedený klub, v létě přivedl TOP posilu

Deniz Undav se Stuttgartu vyplácí.
Deniz Undav se Stuttgartu vyplácí.VfB Stuttgart
Sparta po 19 letech postoupila do hlavní fáze Ligy mistrů a na úvod nové sezony v evropských pohárech porazila Salcburk jednoznačně 3:0. V příštím týdnu na Letenské čeká první výjezd, v úterý se vydají do Stuttgartu, kde se pokusí zaskočit druhý celek uplynulého ročníku Bundesligy. Tomáš Rosický ale varuje, že na Spartu čeká velmi nepříjemný soupeř, který v létě výborně posílil.
Reklama
Reklama

Bayern v Bundeslize po 11 letech nezískal titul, přesto byl největším překvapením ročníku Stuttgart. Fotbalisté VfB po bojích o sestup v sezoně 2022/2023 překvapili celé Německo a po 16 letech si zajistili postup do Ligy mistrů. 

V úvodu nové sezony potvrdili svou výkonnost vysokou výhrou 5:1 nad Dortmundem a v příštím týdnu doma budou chtít zaskočit Spartu. Sílu celku ze Švábska si tak uvědomují i na Letné. 

“VfB za poslední dva roky zaznamenal neuvěřitelný progres – od sestupu až do Ligy mistrů. Při pohledu zvenku je jasné, že to není náhoda. Tým má jasnou strukturu a vede ho skvělý trenér. Sebastianem Hoeneßem je německá špička,” řekl v rozhovoru pro Bild Sport Tomáš Rosický. 

Sportovní ředitel Sparty vyzdvihl i práci svých protějšků ve sportovním vedení klubu. 

“Z vlastní zkušenosti vím, že nestačí mít pouze jednoho top trenéra, také potřebujete velmi dobrý management. Ve Stuttgartu pevnou rukou vládne Fabian Wohlgemuth a zatím dělá skvělé kroky,” vyzdvihl Rosický práci sportovního úseku.

Stuttgart se po úspěšné sezoně plácl přes kapsu. Z Brightonu za 30 milionů eur přivedl Denize Undava a z Augsburgu za 21 milionů dalšího forvarda Ermedin Demiroviče. 

“Vypadá to, že podpis Undava nebylo nejhorší rozhodnutí,” řekl Rosický. “Stuttgart v létě dobře nakupoval i prodával a teď je to znát,” dodal sportovní ředitel Letenských.