eFotbal

Sparta v Youth League prohrála i ve Stuttgartu, dostala tam tři góly

Benjamin Boakye ze Stuttgartu mezi hráči Sparty v utkání Youth League.
Benjamin Boakye ze Stuttgartu mezi hráči Sparty v utkání Youth League.ČTK
Sparťanští fotbalisté do 19 let prohráli i druhý zápas Youth League. Letenští mladíci podlehli favorizovanému Stuttgartu na jeho stadionu 0:3 a po úvodní domácí porážce od Salcburku zůstávají bez bodu. Další utkání v ligové fázi soutěže, která je mládežnickou obdobou Ligy mistrů, odehrají Pražané 23. října v Manchesteru proti City.
Reklama
Reklama

Sparťané drželi v poločase s mladíky Stuttgartu bezbrankový stav, ale po změně stran třikrát inkasovali. Dva góly dostali v závěru poté, co byl v 78. minutě vyloučen Lukáš Saal, jenž se po soupeři na zemi ohnal nohou. Dvakrát skóroval Lauri Penna.

Ligová fáze Youth League kopíruje Ligu mistrů. Hraje se rovněž novým systémem s 36 kluby v jedné tabulce, na rozdíl od prestižní soutěže pro A-týmy má jen šest místo osmi kol. Do vyřazovací fáze postoupí 22 celků.

Youth League se v této sezoně zúčastní i Zbrojovka Brno, která bude hrát druhou větev soutěže - mistrovskou část. Jihomoravané se na přelomu října a listopadu ve dvojzápase utkají s Trenčínem. České maximum v Youth League drží Příbram, která v sezoně 2015/16 došla do osmifinále.

2. kolo Youth League

VfB Stuttgart - Sparta Praha 3:0 (0:0)

Branky: 54. a 85. Penna, 81. Hajdini. ČK: 78. Saal (Sparta).

Sestava Sparty: Zajac - Zouhar, Krpálek, Demmer - Novák (87. Azaka), Saal, Horák (72. Havrlík), Liška - Penxa (87. Kotrba), Rus (87. Pavlík), Mokrovics (72. Kaczmarek). Trenér: Kopáňko.