eFotbal

Zapomněl Krejčí, že už není ve Spartě? V LM si dal vlastence po Hanckově centru. Smůla neexistuje, soptil kouč

Ladislav Krejčí dál čeká na první výhru za Gironu
Ladislav Krejčí dál čeká na první výhru za Gironu/IPA / Sipa Press / Profimedia
Girona šestkrát za sebou nevyhrála a nelichotivou bilanci nezlomila ani v úvodním domácím duelu Ligy mistrů proti Feyenoordu. Nizozemskému celku i díky vlastní brance Ladislava Krejčího podlehla 2:3 a při premiéře v Champions League dál čeká na první body. "Krejčímu se nedařilo tolik jako obvykle. S míčem i bez něj. Nebyl dobrý v obraně a dal si vlastní gól, což byla pro tým komplikace," napsal o českém stoperovi španělský deník Sport. Spokojený nebyl ani trenér Míchel.
Reklama
Reklama

Tomu vadila hlavně Krejčího rozehrávka. "Chyběla mu agresivita na míči. Krejda dával příliš mnoho přihrávek do strany, nebo na brankáře Gazzanigu. Vždyť my chceme jít pořád dopředu. Nemůžeme si dovolit přihrávat jen tak pro přihrávku. To není vůbec dobré,“ zlobil se španělský kouč.

Statistiky hovoří neúprosně. Z 95 přihrávek jich Krejčí poslal hned dvanáct na gólmana Gazzanigu a dalších 27 jich rozdělil mezi spoluhráče z obrany Miguela Gutiérreze a Arnaua Martineze. Deset minut před koncem navíc korunoval nevydařený výkon nešťastnou tečí centru Dávida Hancka do vlastní branky a rozhodl o prohře Girony.

Smolný moment? S tím na trenéra Míchela nechoďte. "Věřím tomu, že smůla neexistuje. Všechno má nějakou příčinu a vysvětlení,“ čertil se.

"Kromě toho ale nemám týmu co vytknout. Druhý poločas jsme odehráli skvěle. Myslím, že jsme si zasloužili víc. V zápase, ve kterém jsme dominovali a ve kterém jsme si vytvořili dost šancí k tomu, abychom uhráli lepší výsledek, jsme nezískali ani remízu. Ale takový je fotbal a musíme se s tím vyrovnat," řekl Míchel, jenž v minulé sezoně dovedl klub k historickému postupu do Ligy mistrů. 

Mapa přihrávek Ladislava Krejčího
Mapa přihrávek Ladislava KrejčíhoOpta by Stats Perform / Profimedia

Úvod té nové zatím katalánckému výběru výsledkově nevychází, Míchel ale nevěší hlavu. "Výsledky mě vůbec neovlivňují. Díky bohu jsem v klubu, který mě v tom respektuje. Nezasloužili jsme si dneska prohrát, ale prohráli jsme. Nevadí mi to, nejsem dotčený,“ líčil. "Výkony jsou v posledních zápasech dobré, věřím, že to otočíme,“ dodal zkušený trenér.