eFotbal

Z Chorého mě ještě teď bolí hlava. Je dominantní, tvrdí kouč Albánců Sylvinho

Brazilský trenér Albánců Sylvinho
Brazilský trenér Albánců SylvinhoMartin Divíšek / EPA / Profimedia
Přesně před rokem byl brazilský trenér Sylvinho (50) u toho, když jeho Albánci porazili v Tiraně Česko 3:0, díky čemuž si zajistili postup na Euro. V pátek večer v Praze však tentokrát český tým nepřelstil, což Brazilec přikládá hlavnímu faktoru, a tím je současná útočná jednička Česka Tomáš Chorý, který dvěma góly zařídil výhru svého týmu v rámci Ligy národů 2:0.
Reklama
Reklama

"Už před zápasem jsem říkal, že český tým je velmi silný. Fyzicky, takticky vyspělý soupeř, což se dnes ukázalo. Navíc disponují Tomášem Chorým, který je na hřišti fyzicky dominantní. Ještě teď mě z něj bolí hlava," uvedl kouč Albánců na tiskové konferenci.

Sylvinho porovnával páteční duel s tím před rokem, to však ještě na lavičce Česka seděl místo Ivana Haška Jaroslav Šilhavý.

"Minule v Tiraně jsme Čechy porazili 3:0, dnes jsme prostě prohráli s lepším týmem. I tak jsme měli možnosti skórovat. Na začátku druhé půle jsme mohli vyrovnat, což nám bohužel nevyšlo," smutnil trenér, jehož Albánci jsou ve skupině B1 na posledním místě, ma vedoucí duo Gruzie - Česko však ztrácejí jen tři body.

Odvety ve skupině začínají už v pondělí a Albánci je zahájí duelem v Gruzii, které v září doma podlehli 0:1. Podle Sylvinha mají Albánci šanci v Gruzii uspět, ale musejí výkonnostně oproti zápasu v Česku přidat.

"Náš tým má potenciál, tenhle výkon je pro nás ale zdvižený prst. Musíme se teď připravit na další zápas s Gruzií, kde chceme vyhrát," dodal Sylvinho.