eFotbal

Dva hattricky za týden? Pro Messiho žádný problém. Rekordní výhru Miami řídil spolu se Suárezem

AFP / ČTK
Messi vstřelil tři góly během 11 minut.
Messi vstřelil tři góly během 11 minut.Inter Miami CF
Rozjetý Lionel Messi (37) vstřelil v posledním utkání základní části MLS proti New England Revolution druhý hattrick v tomto týdnu, k výhře Interu Miami 6:2 výraznou měrou přispěl i Luis Suárez (37). Ten skóroval dvakrát. Floridský klub se navíc dostal na 74 bodů, čímž o jeden vylepšil rekord, který v roce 2021 vytvořil právě jejich poslední soupeř.
Reklama
Reklama

Messi přišel z lavičky až v 58. minutě, díky gólové smršti v závěru zápasu se ale vyhoupl na metu 20 gólů v 19 zápasech v severoamerické soutěži. Stejného počinu dosáhl také jeho někdejší spoluhráč z Barcelony Suárez, jenž na tento počet potřeboval 27 utkání.

Inter Miami měl v duelu s New England o motivaci postaráno, triumfem si totiž definitivně zajistil Supporters' Shield, trofej pro nejlepší tým základní části. Do play off MLS Cupu tak bude vstupovat v roli favorita. První zápasy vyřazovací fáze jsou naplánovány na příští týden.

Miami přesto do utkání nevstoupilo dobře a prohrávalo 0:2, jenže ještě před poločasovým hvizdem dvakrát skóroval Suárez, a svěřenci Gerarda Martina tak šli do šaten za vyrovnaného stavu. Pro největší zbraň týmu sáhl argentinský trenér ale až po necelé hodině hry. Messi se však na trávníku dlouho nerozkoukával a hned se zapojil do souhry, která vedla k vedoucí brance Benjamina Cremaschiho.

Revolution se sice snažili o vyrovnání, zásah Bobbyho Wooda ovšem po přezkoumání videorozhodčím neplatil kvůli ruce. Prostor tak opět dostala argentinská hvězda. Messi totiž zužitkoval zpětnou přihrávku od Suáreze a v 78. minutě zvýšil na 4:2. Poté klapla jeho akce s Jordi Albou a Miami rázem vedlo už 5:2. Po necelých 11 minutách od své první trefy navíc jihoamerický reprezentant udeřil potřetí.

Není divu, že se trenér domácích Martino po Messiho skvělém týdnu, kdy dal ostřílený Argentinec hattrick nejen za klub, ale také za reprezentaci, náležitě radoval. "Mám pocit, že ho máme v ideálním rozpoložení před nejdůležitější částí roku," řekl.

S 20 góly skončil Messi na děleném druhém místě v ligové tabulce střelců, i když po zranění kotníku v červencovém finále Copy América v sestavě Miami dlouho chyběl. Dvakrát v sobotním zápase skóroval Luis Suárez, který navíc Messimu asistoval u dvou branek. Také uruguayský útočník dal za sezonu 20 gólů.

Floridský tým překonal o bod dosavadní rekord MLS, který vytvořili fotbalisté New England před třemi lety. V prvním kole play off Miami narazí na vítěze zápasu o divokou kartu mezi Montrealem a Atlantou.

Messi a spol. se mohou těšit také na mistrovství světa klubů, kde si zahrají na pozvání FIFA, která to oznámila v sobotu. Šampionát se v létě příštího roku uskuteční v USA poprvé v rozšířeném formátu s 32 týmy.