eFotbal

Pikantní los MOL Cupu: Na Spartu zamíří Brno, Slavia pojede do Benátek. Dynamo čeká derby

Trofej pro vítěze domácího poháru.
Trofej pro vítěze domácího poháru.Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia
Los 3. kola MOL Cupu, jehož součástí už byla i pětice "evropských" zástupců, svedl dohromady velmi zajímavé dvojice. Sparta, která je úřadujícím vítězem, zahájí cestu za obhajobou na Letné proti trápící se druholigové Zbrojovce Brno. Sešívané čeká výjezd do třetiligových Benátek nad Jizerou. Viktoria Plzeň vstoupí v roli poraženého finalisty posledního ročníku do soutěže na trávníku profesionálů z Ústí nad Labem. Pikantní duel čeká Dynamo České Budějovice, které nastoupí v derby s Táborskem.
Reklama
Reklama

Jako první byla ambasadorem MOL Cupu Janem Kollerem a Ivem Ulichem vylosována dvojice Uherský Brod – Jablonec. Hned vzápětí se v osudí objevila Slavia, která vstoupí do domácího poháru utkáním v třetiligových Benátkách nad Jizerou.

Sparta vykročí za obhajobou trofeje doma proti brněnské Zbrojovce, zatímco poražený finalista z Plzně vyrazí do Ústí nad Labem. Nepříjemný a především daleký výlet čeká fotbalisty Baníku Ostrava, kteří vyrazí do Varnsdorfu.

Kroměříž, která dokázala překvapivě vyřadit prvoligovou Karvinou, se pokusí o další senzaci. Los jí totiž přisoudil opět zvučného soupeře – Slovácko. Regionální derby čeká Jihočechy, Táborsko doma přivítá České Budějovice.

Uředním termínem zápasů 3. kola je 30. říjen, přesná data se však ještě mohou měnit.

Los 3. kola MOL Cupu

Uherský Brod - Jablonec, Benátky nad Jizerou - Slavia Praha, Hořovice - Dukla Praha, Loko Praha - Hradec Králové, Zápy - Pardubice, Kroměříž - Slovácko, Police nad Metují - Mladá Boleslav, Hlučín - Liberec, Ústí nad Labem - Plzeň, Žižkov - Olomouc, Varnsdorf - Ostrava, Sparta Praha - Brno, Líšeň - Teplice, Vyškov - Bohemians Praha 1905, Opava - Zlín, Táborsko - České Budějovice.