eFotbal

Pohárová ostuda! Karviná vypadla s třetiligovým sokem, Dynamo spasily až penalty

Pohárová ostuda! Karviná vypadla na půdě třetiligového soupeře, trápí se i České Budějovice
Pohárová ostuda! Karviná vypadla na půdě třetiligového soupeře, trápí se i České BudějoviceTomas Blazek / MFDNES + LN / Profimedia
Fotbalisté Karviné se loučí s domácím pohárem ve 2. kole, když prohráli 0:1 na hřišti třetiligové HS Kroměříž a v tomto ročníku MOL Cupu vypadli jako první tým z nejvyšší soutěže. Jediný gól zápasu dal osm minut po pauze Lukáš Holík. Hodně práce měl s postupem i Hradec Králové, když bral těsnou výhru 1:0 na půdě třetiligového Motorletu, který vede bývalý kanonýr Roman Bednář.
Reklama
Reklama

Dalších osm prvoligových celků vstup do poháru na hřištích soupeřů z nižších soutěží zvládlo. V dalším kole jsou pražská Dukla, Liberec, Teplice, Slovácko, Bohemians 1905, Pardubice, Hradec Králové a České Budějovice.

Karviná vypadla z poháru hned ve 2. kole podruhé za sebou, loni nestačila na jiného soupeře ze třetí ligy Uničov. Kroměříž rozhodla krátce po změně stran po signálu z rohového kopu, pohlednou kombinaci zakončil Holík tečovanou střelou. "Je to tréninková záležitost, na zahrávání rohů se hodně soustředíme. Paráda, že to vyšlo," řekl O2 TV Sport Holík, bývalý ligový hráč Zlína, Dukly nebo právě Karviné.

"Výkon nebyl dostačující na to, abychom postoupili. Hráli jsme pomalu, nebyli jsme dost agresivní. Kroměříž jde do dalšího kola zaslouženě. Pro nás je to obrovské zklamání a ostuda, vypadnout s třetiligovým soupeřem," řekl karvinský kouč Martin Hyský.

Poslední tým nevyšší soutěže České Budějovice se ani proti třetiligové Příbrami nedočkaly první výhry po 90 minutách v sezoně, nakonec ale postoupily po penaltovém rozstřelu. V základní hrací době skončil duel 2:2, všechny branky padly v prvním poločase. Za Dynamo skóroval dvakrát Tranziska. Pokutové kopy rozhodl v páté sérii Kotula.

Problémy měl i Hradec Králové na hřišti Motorletu Praha. Aktuálně šestému týmu prvoligové tabulky zařídil výhru 1:0 až v nastavení hlavou stoper Petrášek. Trojnásobný reprezentant dal první soutěžní branku po letním návratu do mateřského klubu.

Až v závěru zlomily bezgólový stav rovněž Teplice proti diviznímu Milínu. Dvakrát se prosadil Tadeáš Vachoušek a zajistil "Sklářům" teprve druhé soutěžní vítězství v sezoně.

Podobný průběh a stejný výsledek 3:1 pro favorita měly duely Brozany - Bohemians 1905, Kuřim - Slovácko a Povltavská fotbalové akademie - Liberec. Domácí dokázali ve všech případech vyrovnat na 1:1, prvoligové celky ale po změně stran rozhodly dvěma góly. Střelecky vynikl útočník Slovácka Kozák, jenž se trefil dvakrát

Dukla si přesvědčivě poradila 4:0 s Ústím nad Orlicí a na pátý pokus zaznamenala premiérové venkovní vítězství v sezoně. Nováček nejvyšší soutěže rozhodl třemi góly v úvodním dějství. Trefil se i kanonýr Řezníček, jenž v sobotu proti Liberci může pokořit hranici sta ligových branek, k níž mu chybí jediný zásah.

Zlepšenou formu potvrdily Pardubice proti divizní Aritmě Praha. Favorita uklidnil už v osmé minutě z penalty Krobot a ve druhém poločase zvýšili Simon s Patrákem.

Do soutěže ve středu vstoupil ještě devátý prvoligový celek, České Budějovice hrají v Příbrami. Příští týden nastoupí Jablonec v Domažlicích a Olomouc na hřišti Bzence. Volný los mají účastníci letošní kvalifikace evropských pohárů - obhájce triumfu Sparta, jarní finalista Plzeň, Slavia, Mladá Boleslav a Ostrava.

2. kolo MOL Cupu:

Povltavská FA - Liberec 1:3 (0:1)

Branky: 65. Šmerda - 43. Eneme, 69. Hlavatý, 81. Višinský.

Liberec: Krajčírik - Halinský, Mikula, Purzitidis - Ghali, Zyba (62. Varfolomejev), Icha (62. Hlavatý), Preisler - Frýdek (72. Višinský), Eneme (62. Kok) - Letenay (72. Tupta). Trenér: Kováč.

Milín - Teplice 0:2 (0:0)

Branky: 78. a 90. Vachoušek.

Teplice: Ludha - Harušťák (74. Beránek), Cykalo, Mareček, Bílek - Jukl, Kričfaluši - Horský (46. Jásir), Trubač (54. Vachoušek), Radosta (46. Gning) - Čerepkai (74. Emmer). Trenér: Frťala.

Ústí nad Orlicí - Dukla Praha 0:4 (0:3)

Branky: 31. Moulis, 38. Holiš, 41. Řezníček, 54. Matějka z pen.

Dukla: Šťovíček - Matoušek, Hašek (82. Špatenka), Svoboda, Holiš - Moulis, Zeronik (74. Bačinský), Ullman (82. Ludvíček), Matějka (82. Šebrle), Douděra - Řezníček (62. Mešanovič). Trenér: Rada.

Brozany - Bohemians Praha 1905 1:3 (1:1)

Branky: 21. Novotný - 10. Pleštil, 49. Hůlka, 59. Hilál.

Bohemians: Reichl - A. Kadlec (46. Kovařík), Křapka (46. Hůlka), Vondra - Pleštil, Jindřišek, Hrubý, Shejbal - Zeman (70. J. Matoušek), Novák (46. Čermák) - Drchal (46. Hilál). Trenér: Veselý.

Aritma Praha - Pardubice 0:3 (0:1)

Branky: 8. Krobot z pen., 64. Simon, 80. Patrák.

Pardubice: Budinský - Surzyn, Šimek, Lurvink, Šehič - Polyák, Darmovzal (59. Míšek), Simon (70. Patrák) - Leipold (59. Sychra), Zifčák (59. Zlatohlávek), Krobot. Trenér: Saňák.

Příbram - České Budějovice 2:2 (2:2), na pen. 2:4

Branky: 18. Coňk, 26. Bárta - 15. Tranziska, 40. Tranziska. Penalty proměnili: Dohnal, Kareš - Matoušek, Nikl, Hák, Kotula. Neproměnili: Antwi, Švestka - Krch.

Č. Budějovice: Janáček - Faltus, Šigut (46. Němec), Krch - Osmančík, Šimeček, Ogiomade, Zíka (60. Matoušek) - Tranziska (60. Hák), Loužecký (46. Kotula), Nikl. Trenér: Straka.

Petřín Plzeň - Táborsko 0:2 (0:0), Živanice - Varnsdorf 0:3 (0:0), Most-Souš - Benátky nad Jizerou 1:1 (1:0), na pen. 3:5, Loko Praha - Česká Lípa 3:1 (2:0), Vysoké Mýto - Hořovice 1:1 (0:0), na pen. 6:7, Zápy - Admira Praha 3:1 (3:1), Tasovice - Zlín 1:5 (1:0), Frenštát pod Radhoštěm - Brno 1:3 (1:2), Strání - Opava 0:1 (0:0), Bílovec - Vyškov 1:3 (1:1), Žďár nad Sázavou - Líšeň 1:2 (0:0), Police nad Metují - Karlovy Vary 2:0 (2:0), Písek - Žižkov 0:4 (0:1),