eFotbal

Fotbal někdy umí být pořádně bláznivý. Romové vyzvou Vatikán a pískat to bude mistr Evropy Immobile!

Fotbal někdy umí být pořádně bláznivý. Romové vyzvou Vatikán a pískat to bude mistr Evropy Immobile!
Fotbal někdy umí být pořádně bláznivý. Romové vyzvou Vatikán a pískat to bude mistr Evropy Immobile!Flashscore
Věčné město, respektive tréninkové centrum tamního Lazia Řím, bude v neděli hostit velmi speciální exhibici.
Reklama
Reklama

Proti sobě se v ní postaví výběr Vatikánu a zástupci Světové federace Romů, s tím, že Lazio ono utkání nepořádá náhodou. Někteří z jeho fanoušků jsou totiž proslulí svými ultrapravicovými, nacistickými a fašistickými projevy.

Aby bylo napojení na aktuálně pátý celek Serie A, jehož čeká den předtím domácí šlágr s Juventusem Turín, kompletní, zápas bude jako rozhodčí řídit kapitán bleděmodrých barev a letošní mistr Evropy Ciro Immobile.

"Všichni jsme bratři. My fotbalisté jsme vzory zejména pro mladé lidi. Doufám, že budu dobrý sudí," usmíval se vyhlášený kanonýr, jehož stručné vyjádření nabídl portál sport.sk.

K akci se vyjádřil i sám prezident Lazia Claudio Lottio. "Ukazuje to, že jsme na správné straně hodnotového žebříčku. Nejsme na straně těch, kteří fotbal zneužívají kvůli svým cílům, které se sportem nemají nic společného," doplnil první muž dvojnásobného držitele Scudetta, jehož slova nabídl sport.aktuality.sk.

My jen doplníme, že domácí kádr, v jehož trikotu se bohužel nepředstaví papež František (nicméně třeba si vystřihne alespoň čestný výkop), bude složen ze členů vatikánské Švýcarské gardy, zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků.

Bramborové pole na Letné? Coufal se obul do sparťanského trávníku a marodům z kádru Vrby se nediví...

Zdroj: sport.sk