eFotbal

Dychea čeká podobný osud jako De Rossiho. Noví majitelé Evertonu mají tři favority na post trenéra

Trenér Dyche se snaží vymanit Everton z pásma sestupu
Trenér Dyche se snaží vymanit Everton z pásma sestupuEverton FC
Nečekanou změnou prochází anglický Everton. Většinový podíl klubu odkoupila od Farhada Moshiriho americká společnost The Friedkin Group. Dan a Ryan Friedkinovi mají pod palcem i římské AS, kde před týdnem hodili pro nepříznivé výsledky přes palubu kouče Daniela De Rossiho. Podobný osud by mohl potkat i Seana Dychea v Goodison Parku.
Reklama
Reklama

Evertonu se v novém ročníku Premier League nedaří. Ostrovní celek z Liverpoolu má na svém kontě pouhý bod po pěti úvodních kolech a okupují pásmo sestupu. To se samozřejmě novým majitelům nezamlouvám, proto se očekává, že by mohlo dojít již brzy k trenérské výměně.

The Toffees hrají o víkendu doma proti Crystal Palace a dost jistě se bude jednat o zápas přežití kouče Dychea. Podle talkSport zvažují majitele z Friedkin Group trenérskou změnu a na trhu se již stihli porozhlédnout. Do užšího výběru se pak měla dostat tři jména. 

Trenér Dyche by mohl být odvolán z Evertonu
Trenér Dyche by mohl být odvolán z EvertonuEverton FC

Již delší dobu je spojován s návratem do Goodison Parku kouč David Moyes, který ještě v minulé sezoně vedl londýnský West Ham. V jeho prospěch hovoří dlouholeté zkušenosti s Evertonem, na druhou stranu zde neslavil žádný výrazný úspěch. 

Ostrovní média zmiňují také možnost, že by The Toffees angažovali někdejšího kouče Chelsea Grahama Pottera. Poslední variantou má být příchod bývalého trenéra anglické reprezentace Garetha Southgatea. Everton FCEverton FCEverton FCEverton FCEverton FC