eFotbal

Hvězda Manchesteru City Rodri má je po operaci, do konce sezony se na hřišti neobjeví

Rodri se zranil proti Arsenalu.
Rodri se zranil proti Arsenalu.Michael Regan / Getty Images via AFP
Manchester City v pátek potvrdil poměrně očekávanou informaci ohledně absence Rodriho (28). Španělský záložník si minulý týden poranil koleno a od začátku se vědělo, že se jedná o vážný problém, který hráče podle předpokladů připraví o zbytek sezony.
Reklama
Reklama

Osmadvacetiletý španělský reprezentant Rodri a mistr Evropy nedohrál nedělní šlágr proti Arsenalu, střídat musel již v průběhu prvního poločasu a od začátku tohoto týdne byl v péči lékařů. Dnes dopoledne pak absolvoval chirurgický zákrok.

"Dnes dopoledne se podrobil operaci, má přetržený přední zkřížený vaz a poškozený meniskus. Vrátí se až v příští sezoně, ta letošní pro něho skončila," oznámil manažer Pep Guardiola na páteční tiskové konferenci.

"Nemáme v kádru dalšího hráče, který by nám toho dokázal nabídnout tolik, ale společnými silami se to ostatním fotbalistům může podařit. S touto ztrátou se musíme vypořádat jako tým a společně najít cestu, jak se během nadcházejících měsíců obejít bez jednoho důležitého hráče," pokračoval španělský kouč.

Vedle Rodriho je na marodce rovněž Oscar Bobb a na návrat do sestavy si bude muset počkat i Kevin De Bruyne. Belgický záložník se zranil minulý týden během utkání s Interem Milán a ještě není stoprocentně fit, hrát tak nebude ani o víkendu proti Newcastlu.