eFotbal

Poborský končí ve FAČR! Měním dres, napsala legenda. Kandidovat na předsedu nebude

Legendární Karel Poborský končí svou práci pro FAČR!. Přesouvá se na televizní obrazovky.
Legendární Karel Poborský končí svou práci pro FAČR!. Přesouvá se na televizní obrazovky.Michal Beránek / CNC / Profimedia
Legendární záložník Karel Poborský (52) se rozhodl ukončit své působení ve funkci ředitele Úseku Elitní mládeže FAČR, kdy jeho úkolem bylo řídit krajské akademie a vychovávat nové talenty pro český fotbal. Bývalý český reprezentant vše zveřejnil na svém profilu na síti X. Současně uvedl, že nebude kandidovat na předsedu FAČR. "Ano, měním dres, práce na FAČR mě přestala naplňovat," vysvětlil změnu Poborský.
Reklama
Reklama

Poborský patří největší postavy zdejšího fotbalu, proto nebylo divu, že pracoval pro FAČR. Teď ale spolupráce končí. Už nějaký čas se bývalý reprezentant, který si během kariéry zahrál za Spartu, Slavii či třeba Manchester United, Nenfiku Lisabon či Lazio Řím, objevoval v roli experta na televizní stanici CANAL+Sport a práce ho zjevně bavila.

Když pak dostal oficiální nabídku, dal práci pro televizi přednost. "Práce na FAČR mě přestala naplňovat a je čas na novou výzvu, práci v televizi. Zároveň oznamuji, že kandidovat na předsedu FAČR nebudu. Těším se na Vás u fotbalu," napsal na sociální síti X. V minulosti se přitom pokoušet dostat do vedení FAČR, ale souboj prohrál se současným šéfem Petrem Fouskem.

A tak bude Poborský k vidění dál ve spojitosti s fotbalem na televizní obrazovce. Zmíněná stanice se zaměřuje kromě jiného na anglickou Premier League, kde je Poborský jako doma. Ostatně kromě působení v dresu Manchesteru United mají fanoušci v paměti i lob, kterým skóroval ve čtvrtfinále Eura 1996 proti Portugalsku. Šampionát se tehdy hrál právě v Anglii a česká reprezentace prohrála až ve finále s Německem.