eFotbal

Ten Hag má dva pokusy, aby se zachránil. Rudí ďáblové mají dva horké kandidáty na jeho místo

Nizozemský kouč Erik ten Hag by mohl být odvolán v Manchesteru United
Nizozemský kouč Erik ten Hag by mohl být odvolán v Manchesteru UnitedManchester United FC
Pod nizozemským trenérem Erikem ten Hagem (54) se opět nebezpečně kýve křeslo. O jeho budoucnosti, respektive setrvání na Old Trafford, by měly rozhodnout nadcházející dva zápasy. První sehraje Manchester United ve čtvrtek v rámci Ligy mistrů na půdě FC Porto, o víkendu pak zamíří na hřiště Aston Villy skrze další kolo ostrovní Premier League.
Reklama
Reklama

Až třinácté místo v tabulce nejvyšší anglické soutěže není zrovna to, co by vedení Rudých ďáblů potěšilo. V podobném rozhořčení jsou i fanoušci, proto se na Ostrovech stále častěji mluví o odvolání nizozemského trenéra, který přišel 2022 z Ajaxu.

Jednou z posledních hřebíčků do rakve může být nedělní ztráta 3:0 na Old Trafford proti Tottenhamu. Podle listu The Express je odvolání na spadnutí a dojít by k němu mohlo ještě před další reprezentační přestávkou. Na Ostrovech už mají také jasno, kdo by mohl Ten Haga nahradit. 

Žhavým kandidátem na pozici trenéra v Manchesteru United má být podle listu Daily Star Simone Inzaghi (48). Od té doby, co se někdejší výborný hráč ujal Nerazzurri, je vnímán jako schopný trenér, který umí dosáhnout i výsledků. V Interu Milán má však vyhřáté místo s vidinou dalších úspěchů, proto vydat se cestou nejistoty a risku se nejeví v tomto případě příliš reálně.

Další volbou by mohl být bývalý kouč Brightonu či Chelsea Graham Potter (49). Toho se již na Ostrovech dotazovalo i několik novinářů, avšak trenér zachoval chladnou hlavu a spekulaci nepotvrdil ani nevyvrátil.