eFotbal

Stramaccioni: Inter čelí obrovské mentální zkoušce. V Itálii se o další titul může připravit jen svými chybami

V minulosti vedl Andrea Stramaccioni třeba i pražskou Spartu
V minulosti vedl Andrea Stramaccioni třeba i pražskou SpartuAl-Gharafa SC
Andrea Stramaccioni sice v českém prostředí během své anabáze v pražské Spartě nezískal příliš na popularitě, přesto stále patří k uznávaným trenérům. V minulosti vedl například Inter Milán, ke kterému měl vždycky velmi blízko. V rodné zemi se jej často novináři ptají na Nerazzurri a on i po jejich ztrátě v derby proti AC Milán přiznal, že je stále vnímá jako aspiranta na zisk mistrovského titulu.
Reklama
Reklama

Inter Milán v neděli změřil síly s AC Milán a nakonec padl 1:2. Po pěti kolech má tak na svém kontě 8 bodů a figuruje až na pátém místě v tabulce, kterou vede s 11 body překvapivě FC Turín pronásledovaný Udinese a Neapolí.

Andrea Stramaccioni naposledy působil v katarském klubu Al-Gharafa
Andrea Stramaccioni naposledy působil v katarském klubu Al-GharafaAl-Gharafa SC

Stramaccioni i přes víkendovou ztrátu vnímá Inter jako velkého favorita na zisk mistrovského titulu a ohrozit jej mohou jen vlastní chyby. "Nezměnil jsem názor ani po derby, stále to vidím jako na začátku sezony. Inter, pokud jde o kádr a potenciál, zůstává nejsilnějším klubem v Serii A má šanci uspět i v Evropě,“ nechal se slyšet italský stratég, který naposledy působil v Kataru.

"V některých zápasech je však vidět, že to není ono. Nehraje se na takové úrovni jako třeba proti Atalantě nebo Manchesteru City. Není to ale otázkou hladu, Nerazzurri čelí obrovské mentální zkoušce. Bude hrozně důležité, jak budou hráči i trenér nastaveni v hlavách a ustojí ten tlak. Kvalitu rozhodně mají. V Itálii se mohou o titul připravit jen svými chybami, také v Lize mistrů mohou dokráčet daleko,“ uzavřel Stramaccioni.