eFotbal

Friis: Přepínat mezi českou ligou a Ligou mistrů není jednoduché. Musíme však v té cestě pokračovat

Friis: Přepínat mezi českou ligou a Ligou mistrů není jednoduché. Musíme však v té cestě pokračovat
Friis: Přepínat mezi českou ligou a Ligou mistrů není jednoduché. Musíme však v té cestě pokračovatFlashscore
Sparta v úterní odvetě 3. předkola Ligy mistrů zvítězila v Bukurešti nad FCSB 3:2. Její poslední překážkou v návratu do "milionářské" soutěže po 19 letech je Malmö, kde se ve středu odehraje první zápas. Mezitím se Letenští musejí soustředit na Jablonec, na jehož stadionu v nejvyšší soutěži zvítězili jen v minulém z posledních pěti utkání.
Reklama
Reklama

Souboj lídra tabulky, který zavítá na horkou půdu čtvrtého Jablonce, zakončí sobotní program české nejvyšší soutěže. Sparta poslední vzájemnou bitvu na jaře ovládla 3:0 a uspět chce i tentokrát. Utkání s výkopem v 20:00 povede rozhodčí Machálek za pomoci asistentů Caletky a Antoníčka s Petříkem u videa.

„Musíme přepínat mezi českou ligou a Ligou mistrů, což vůbec není jednoduché. Teď jsem pyšný, protože Sparta ušla za poslední dva roky dlouhou cestu, co dokázala v lize, v pohárech. Teď potřebujeme pokračovat, vyhrát v Jablonci a pak se pustit do Malmö,“ nechal se před zápasem slyšet kouč letenského týmu Lars Friis.

SKVĚLÉ! ČESKÉ KLUBY SI PO 3. PŘEDKOLE UPEVNILY DESÍTKU V ŽEBŘÍČKU KOEFICIENTŮ, DOSTALY SE PŘED TURECKO

Sparta má s 10 góly nejlepší útok ligy, ale daří se i Jablonci, který v lize v domácím prostředí v sedmi posledních zápasech neprohrál. V aktuálním ročníku české nejvyšší soutěže se mu daří, neboť prohrál pouze jediné utkání a inkasoval jen jednu branku.

„Teoreticky je Sparta teď asi nejsilnější soupeř, i když má docela náročný program, takže je předpoklad, že možná trochu protočí sestavu. Čeká je asi nejdůležitější dvojzápas sezony o Ligu mistrů. Ale na to se vůbec nedá spoléhat. Sparta má natolik vyrovnaný kádr, že ať postaví jakoukoliv jedenáctku, bude hrát o první druhé místo v lize. Očekáváme velice těžký zápas, na druhou stranu jsme povzbuzeni minulou výhrou. Čeká se velká návštěva, takže se na zápas těšíme,“ uvedl asistent trenéra Jablonce Josef Petřík.

Předpokládané sestavy:

Jablonec: Hanuš - Martinec, Tekijaški, Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla, Souček - Alégué, Hollý - Puškáč.

Sparta: Vindahl - Vitík, Ross, Zelený - Wiesner, Sadílek, Solbakken, Ryneš - Daněk, Krasniqi - Kuchta.

Foto: Profimedia