eFotbal

Gabon označil tvrzení Demokratické republiky Kongo na adresu Kangy za lež bez jasných důkazů...

Gabon označil tvrzení Demokratické republiky Kongo na adresu Kangy za lež bez jasných důkazů...
Gabon označil tvrzení Demokratické republiky Kongo na adresu Kangy za lež bez jasných důkazů...Flashscore
Guélor Kanga se nenarodil v Gabonu, nejmenuje se tak, jak uvádí a je mu o pět let více, než tvrdí. Toť obvinění Demokratické republiky Kongo, které se medializovalo v závěru dubna a za nějž hrozilo exsparťanově zemi vyloučení z Afrického poháru národů.
Reklama
Reklama

Gabonská fotbalová federace sice se svým vyjádřením zrovna dvakrát nespěchala, ale i tak prohlásila dotyčnou informaci za lež, která nestojí na žádných jasných důkazech...

"Guélor Kanga Kaku je v národním týmu Gabonu v souladu s regulačními ustanoveními Africké fotbalové federace a gabonským občanským zákoníkem," citoval web tn.nova.cz vyjádření gabonské federace.

Ostřílený záložník srbského suveréna Crvene Zvezdy Bělehrad, který má za sebou 14 triumfů v řadě a jistý titul, se k oné kauze nikterak nevyjádřil.

Na svém Instagramu si však vyměnil profilovou fotku, když osobní portrét nahradil právě vlajkou národa, který už dlouho reprezentuje Pierre-Emerick Aubameyang z Arsenalu.

Klubový svěřenec Dejana Stankoviče s několikaletou minulost v ruské Premier League reprezentuje Gabon od roku 2012, čili zhruba devět let a za tu dobu si připsal 16 mezinárodních vystoupení a jednu branku do sítě Kamerunu.

Slavia na Spartě a v Olomouci, Sparta - Baník, City - Paříž, Chelsea - Real, Barcelona - Atlético

Zdroj: sport.tn.nova.cz