eFotbal

Guardiola hlásí, že situace okolo jeho smlouvy je pod kontrolou. Stávající mu ale končí po sezóně a novou stále nepodepsal!

Guardiola hlásí, že situace okolo jeho smlouvy je pod kontrolou. Stávající mu ale končí po sezóně a novou stále nepodepsal!
Guardiola hlásí, že situace okolo jeho smlouvy je pod kontrolou. Stávající mu ale končí po sezóně a novou stále nepodepsal!Flashscore
Manažer Manchesteru City Pep Guardiola tvrdí, že jeho situace ohledně smlouvy je "perfektní" a "pod kontrolou". S podpisem nového kontraktu nicméně španělský stratég nespěchá. Čeká se, jestli v této sezóně Guardiola konečně uspěje v Lize mistrů?
Reklama
Reklama

Změnil svoje strategické plány a instalací Erlinga Haalanda na hrot útoku stvořil fotbalovou mašinu, která budí obrovský respekt. Jak dlouho nicméně Pep Guardiola bude u této mašiny sedět ještě za kormidlem není v tuto chvíli jasné. Jeho smlouva totiž vyprší příští rok v létě a 51letý trenér opakovaně odmítl odpovědět na dotazy médií, zda ji plánuje s Manchesterem City prodloužit. Přičemž existují spekulace, že by si španělský kouč mohl dát přestávku, zamířit zpátky do Španělska nebo eventuálně převzít některý z top reprezentačních týmů.

"Sám Guardiola se těmto spekulacím směje. “Rozhodnutí bude učiněno společně s klubem ve chvíli, kdy bude muset být učiněno," citovala Guardiolu britská televizní stanice BBC s tím, že španělský kouč dodal: "Už jsem to řekl mnohokrát, mám pocit, že já i klub jsme šťastní, že jsme spolu." Guardiola působí v City již sedmou sezónu, během níž získal čtyři tituly v Premier League a pět domácích pohárů. Stále mu nicméně uniká trofej za vítězství v Lize mistrů, která je nyní hlavní prioritou.

Jakým směrem se nicméně dlouhodobě bude posunovat jeho kariéra zůstává otázkou. Po víkendovém “ukončení” podzimní sezóny Premier League Pep podle všeho plánuje krátkou dovolenou a na začátku prosince má Guardiola v plánu vzít hráče, kteří nebudou na mistrovství světa v Kataru, na krátké soustředění do Abú Zabí. Tam by měl dostat možnost projednat svoji situaci přímo s předsedou City Chaldúnem al-Mubarakem a majitelem šejkem Mansúrem. V rozhovoru pro BBC nicméně přiznal, že je na Etihad Stadium stále spokojený. "Jsou tu stresující momenty. Nejde o to, že pořád vyhráváte, pořád jste šťastní a pořád to funguje tak, jak si myslíte. Není to o úspěších po šesti nebo sedmi letech. Je to o tom, že víte, že je vám tu dobře," uzavřel Guardiola.