eFotbal

Højlund: Jednoho dne bych rád dosáhl úrovně Haalanda, ale nyní bych s ním raději nebyl srovnáván

Højlund: Jednoho dne bych rád dosáhl úrovně Haalanda, ale nyní bych s ním raději nebyl srovnáván
Højlund: Jednoho dne bych rád dosáhl úrovně Haalanda, ale nyní bych s ním raději nebyl srovnávánFlashscore
Dvacetiletý dánský talent Rasmus Højlund v létě vyslyšel volání Manchesteru United a na Old Trafford zamířil z italské Atalanty Bergamo za 64 milionů liber plus dalších 8 milionů liber je ve hře formou bonusů. Rudí ďáblové v něm vidí svou hlavní palebnou sílu a na Ostrovech jej rádi přirovnávají ke kanonýrovi městského rivala Erlingu Haalandovi, avšak Højlund by se rád tohoto srovnávání vyvaroval.
Reklama
Reklama

Mnozí si ihned začali vykreslovat podobnosti mezi těmito dvěma hráči. Pramení to především z jejich herního stylu, vzhledu, výšky a jména. Kolem Højlunda se okamžitě po přestupu strhnul pořádný humbuk a hráč je neustále pod drobnohledem a tlakem. Očekávání, že se právě s Haalandem bude přetahovat o korunku pro krále střelců, jej jistým způsobem svazuje.

„Doufám, že jednoho dne dosáhnu jeho úrovně, ale právě teď si myslím, že je na to příliš brzy. Erling je v každém případě nejlepším útočníkem na světě, ne-li nejlepším fotbalistou současnosti. Opravdu s ním nechci být srovnáván, ale doufám, že jednoho dne budu jako on. Kdo ví? Je mi teprve dvacet a uvidíme, jak se bude má kariéra vyvíjet,“ nechal se slyšet Højlund v rozhovoru pro TV2Sport.

Nákladná letní investice se Rudým ďáblům vyplácí. V osmi zápasech napříč všemi soutěžemi vstřelila tři branky a vykazuje záblesky geniality. Haaland je však před ním o krok napřed. Od doby, kdy se přidal do týmu pod vedením Pepa Guardioly, odehrál 65 soutěžních zápasů a připsal si 60 gólů a 11 asistencí.

JÁ NA BRÁCHU, BRÁCHA NA MĚ. REAL POSLAL SKAUTY NA BELLINGHAMOVA (ZATÍM) DRUHOLIGOVÉHO SOUROZENCE

Foto: Manchester United FC