eFotbal

Haaland do Barcelony bez peněz? Ta myšlenka je šílená, ale nikoliv nereálná

Haaland do Barcelony bez peněz? Ta myšlenka je šílená, ale nikoliv nereálná
Haaland do Barcelony bez peněz? Ta myšlenka je šílená, ale nikoliv nereálnáFlashscore
Za favorita je považován Real Madrid, jako hlavní cíl jej má mít vytipovaný Manchester CIty, jeho městský rival United věří na kontakty svého současného šéfa Ralfa Ragnicka. O Erlinga Haalanda je obří zájem. A kupodivu se nevzdává ani finančními problémy sužovaná Barcelona.
Reklama
Reklama

Kam v létě přestoupí norský šutér Erliing Haaland je aktuálně velmi diskutovaná otázka fotbalového světa. A španělský novinář s obvykle velmi dobrými zdroji Guillem Balague přišel s teorií Barcelona. Katalánský velkoklub je přitom po horou dluhů pod velkým finančním presem a podle řady odborníků se do hry “velkých a bohatých” klubů o pozornost Nora a hlavně jeho agenta Mina Raioly nebude ani zapojovat. Jak by si to podle Balagua Barca mohla dovolit?  

"Barcelona se musí zbavit vysokých platů hráčů, ale pokud je klub přesvědčen, že to dokáže, může získat Erlinga," tvrdí Balague s tím, že na prodej bude vedle už do Aston Villy posunutého Coutinha i Samuel Umtiti, Sergino Dest, Clément Lenglet, Frenkie de Jong, Martin Braithwaite, Oscar Mingueza nebo Luuk de Jong. Barcelona tak podle Balagua uspořádá výprodej, aby si uvolnila ruce a mohla se zapojit do hry o talent, jehož získání by ji vrátilo na mapu velkoklubů. Argumentem pro Raiolu podle Balagua může být i ochota klubu podepsat pár dalších mladých hráčů z jeho stáje.

Pod obnoveným vedením Joana Laporty navic Barca aktuálně podniká kroky k ozdravení svých financí. Nejenže se zbavuje drahých hráčů (aby za 55 milionů z Manchesteru City dovedla Ferrana Torrese), klub má být i blízko dohodě o půjčce ve výši 1,5 miliardy eur od americké investiční banky Goldman Sachs. Tyto prostředky by byly použity na plánovanou rekonstrukci stadionu Camp Nou a jeho okolí. Probouzí se Barcelona z doby temna? Příchod Haalanda by byl signálem.

zdroj: Marca