eFotbal

Hamšíka čeká v Bratislavě velké loučení s mezinárodní scénou. Eso Trabzonsporu se může do repre vrátit v jiné roli

Hamšíka čeká v Bratislavě velké loučení s mezinárodní scénou. Eso Trabzonsporu se může do repre vrátit v jiné roli
Hamšíka čeká v Bratislavě velké loučení s mezinárodní scénou. Eso Trabzonsporu se může do repre vrátit v jiné roliFlashscore
Mistrovství světa v Kataru je bez slovenské účasti. Jakmile dojde dvacátý listopadový den na zahajovací duel turnaje mezi domácím výběrem a Ekvádorem, naše východní sousedy bude podle všeho zajímat něco jiného.
Reklama
Reklama

V Bratislavě se totiž bude v rámci přátelského utkání Slovensko - Chile loučit s poutavou reprezentační kariérou dlouholetý kapitán Marek Hamšík, jenž dovedl na MS 2010 v Jihoafrické republice svou zemi až do osmifinále.

Současnou oporu tureckého Trabzonsporu tak čeká v pořadí již 136. mezinárodní start, jímž svou pouť na této úrovni také uzavře. Milan Škriniar z Interu Milán by mu měl opět přenechat kapitánskou pásku...

"Jsem v kontaktu se svazem, ale kromě toho, že bych rád na trávník nastoupil s mými třemi dětmi, jsem nic extra jsem nežádal. Nechám to na jiných. Bude to spíš o atmosféře na stadionu," uvedl v rozhovoru pro portál sport.aktuality.sk pětatřicetiletý rodák z Banské Bystrice.

Mohlo by se stát, aby po ukončení profesionální kariéry, k čemuž může dojít už relativně brzy, ihned zaplul do realizačního týmu Slovenska a na směrování národního mužstva se tak podílel i nadále, jen v jiné roli?

"Může být. Jsem tomu otevřený. Jsem člověk, který se celý život věnoval fotbalu a chtěl by u něj zůstat. Po klubové kariéře se budu chtít přiučit trenéřině a začnu u dětí v mé vlastní akademii. Jsem ale pro, abych v budoucnosti něco dělal pro slovenský fotbal i na vyšší úrovni," pokračovala jedna z legend SSC Neapol.

Ostatně i sám nynější hlavní trenér Slovenska Francesco Calzona se nedávno nechal slyšet, že by si ho časem dokázal představit ve svém trenérském štábu. "Proč ne? Pevně doufám, že mu zdejší angažmá vyjde a kvalifikuje se s mužstvem na Euro 2024, díky čemuž by dále pokračoval u slovenské repre," uzavřela jedna z největších ikon současné Süper Lig.

Slavia se Sivassporem a s Baníkem, Plzeň s Barcou a se Spartou, Slovácko v Bělehradu s Partizanem. Los LM, EL a EKL