eFotbal

Hancko o finále na Slovácku: Je to nesmyslné pravidlo, zajímalo by mě, jestli je to takhle i jinde v Evropě

Hancko o finále na Slovácku: Je to nesmyslné pravidlo, zajímalo by mě, jestli je to takhle i jinde v Evropě
Hancko o finále na Slovácku: Je to nesmyslné pravidlo, zajímalo by mě, jestli je to takhle i jinde v EvropěFlashscore
Co říká slovenský reprezentační stoper ve sparťanských službách Dávid Hancko na to, že se finále poháru se Slováckem hraje na jeho stadionu v Uherském Hradišti a nikoliv na neutrální půdě?
Reklama
Reklama

"Za mě je to nesmyslné pravidlo. Zajímalo by mě, jestli je to takhle i v nějaké jiné evropské zemi. Je to ale tak. Zvládli jsme to v Liberci proti domácím, a to tam ani nemohla být plná kapacita. Bude to půl na půl. Věřím, že naši fanoušci nás poženou za vítězstvím a že atmosféra bude super, nebude tu 90 % Slovácka, ale bude to půl na půl. Věřím, že v tomto zápase to nebude mít takový vliv," uvedl na předzápasové tiskové konferenci bývalý stoper Žiliny i Fiorentiny, jehož názor publikovaly stránky sparta.cz.

Čím si vysvětluje výsledkové výkyvy z posledních týdnů? "Těžko říct. Sami se tím zabýváme a byli bychom radši, aby výkyvy takové nebyly. I tak si myslím, že jsme měli dobrou sérii, jenže pak přišly zápasy, kdy nám to nešlo. Bohužel i teď doma před našimi fanoušky jsme to nezvládli. Hodili jsme to ale za sebe. Teď nás čeká nás nejdůležitější zápas sezony. Věřím tomu, že to zvládneme, stejně jako jsme to zvládli v evropských pohárech nebo některých dalších ligových zápasech," burcoval kabinu čtyřiadvacetiletý rodák z Prievidze.

Byť je penaltovým specialistou, uprostřed pracovního týdne věří, že k rozstřelu nedojde a že letenské "S" zvítězí v řádném hracím čase. Před výjezdem do Plzně by se ostatně třetímu týmu Fortuna:ligy hodilo, aby na place nebyl 120 minut. Co říká na aktuální formu čerstvého reprezentanta Václava Jurečky? "Už jsme proti nim hráli dost zápasů, a ještě dva budeme. Cítím se lépe v těchto zápasech, kdy už útočníky znám. Přeci jen už jsem v lize trochu usazený. Mají kvalitu dopředu. Zápas tady se nám nepodařil, ale naposledy jsme zvítězili. Věřím, že máme klíč na to, abychom je zastavili. Tyhle zápasy jsou většinou o tom, kdo dá první gól. Naše defenziva bude klíčová, abychom je nepouštěli do šancí a nedovolili jim hrát to, v čem jsou silní," pokračoval na webu sparta.cz svěřenec Pavla Vrby.

Za jisté konstelaci by se mohla Sparta po výhře v poháru dostat do předkola Evropské ligy, kam se z ligy dostat nemusí. I to je jedna z motivací. "Jednoznačně je to pomoc do Evropy, to je jasné. My, a myslím, že ani fanoušci, se na to takto nedíváme. Chceme po zápase zvednout pohár a užít si vítězství. To je teď pro nás hlavní cíl. Chceme udělat maximum pro to, abychom zvítězili. Můžu hovořit za sebe a hráčskou kabinu. Víme, o co jde. Je to pro nás hráče i pro celý klub velký zápas. Chceme ho zvládnou a potěšit fanoušky. To je to nejdůležitější. Myslím, že tu budeme mít velkou podporu. Moc se na to těšíme. Budou tu naše rodiny. Už je povolená plná kapacita stadionů. Já se na to velmi těším. Budeme se snažit udělat maximum, bychom se na konci mohli radovat," doplnil kolega Čelůstky, Vitíka, Panáka a spol.

Sparta se prý poohlíží po novém trenérovi v Německu. Vrbovu situaci velmi pozorně sleduje Baník...

Zdroj: sparta.cz