eFotbal

Hašek čekal na první trefu ve druhé bundeslize sedm zápasů, prolomení ledů odnesl vedoucí Hamburk

Hašek čekal na první trefu ve druhé bundeslize sedm zápasů, prolomení ledů odnesl vedoucí Hamburk
Hašek čekal na první trefu ve druhé bundeslize sedm zápasů, prolomení ledů odnesl vedoucí HamburkFlashscore
Byť je tým Würzburger Kickers ve druhé bundeslize na poslední osmnácté příčce, o víkendu si připsal velmi cenný skalp, když se mu podařilo dát na lopatky lídra tabulky a největšího aspiranta na postup o soutěž výše Hamburger SV.
Reklama
Reklama

Na tom, že šestinásobný šampion Německa z Volksparkstadionu pro více než 57 tisíc diváků prohrál poprvé od úvodu prosince loňského roku, měl nemalý podíl i pětadvacetiletý středopolař Martin Hašek.

Exsparťan, jehož dlouhodobý spor s letenským "S" stále neskončil a po dalších odvoláních ho bude řešit Mezinárodní arbitráž, totiž zaznamenal svou premiérovou trefu v německém prostředí.

Kontroverzní záložník, jehož v oné kauze zastupuje Markéta Vochoska Haindlová, otevřel skóre v 19. minutě a bavorský celek nastartoval k hodně překvapivému triumfu, který ho před nejbližším výjezdem na půdu druhé Bochumi hodně povzbudí.

"Většinu zápasu jsme hráli velmi disciplinovaně do defenzivy a dali góly střelami z dálky. Odvedli jsme dobrou práci a vyhráli zaslouženě. Mrzí mě však inkasované góly, byly zbytečné. Znovu jsme utkání zdramatizovali, přestože jsme jasně vedli. Pro psychiku je to nicméně velmi důležité vítězství,“ liboval si Deníkem Sport citovaný pětapadesátiletý Haškův šéf Bernhard Trares, jenž v minulosti vedl například rezervu Schalke 04.

K tomuto datu odehrál bývalý fotbalista Pardubic, Vlašimi, Bohemians 1905 či Viktorie Žižkov ve druhé nejvyšší německé soutěži 404 minut čistého času, s tím, že čtyřikrát figuroval v základní sestavě a třikrát šel do hry jako střídající. Pokud jde o produktivitu, kromě zmíněné branky už má na kontě i jednu gólovou asistenci.

United to se ziskem Haalanda myslí vážně. Do Dortmundu míří vylepšená nabídka

Zdroj: isport.blesk.cz, wuerzburger-kickers.de