eFotbal

Hašek po debutu v Ústí: Hráče jsem znal sotva jmény, teď není prostor zlepšovat kondici, makali jsme na organizaci hry

Hašek po debutu v Ústí: Hráče jsem znal sotva jmény, teď není prostor zlepšovat kondici, makali jsme na organizaci hry
Hašek po debutu v Ústí: Hráče jsem znal sotva jmény, teď není prostor zlepšovat kondici, makali jsme na organizaci hryFlashscore
Martin Hašek, který u ústeckého kormidla před pár dny vystřídal Davida Jarolíma, má za sebou debutový zápas na lavičce Army. V domácím utkání s Duklou jeho svěřenci remizovali 1:1.
Reklama
Reklama

Jak s tím byl spokojen? "Ze zápasu mám smíšené pocity. Měli jsme málo času na přípravu, hráče jsem znal sotva jmény. Mužstvo navíc nebylo po sobotní prohře ve Vlašimi 0:3 v dobrém rozpoložení. Důležité pro nás bylo hráčům vyčistit hlavy, aby věřili, že mohou vyhrát. Hledali jsme po špatné sérii optimální sestavu a potřebovali jsme, aby hráči byli schopní zahrát to, co umí. Nyní není prostor zlepšovat kondiční složku, pracovali jsme proto na organizaci hry, na to jsme se snažili v maximální možné míře čas vytěžit," přiznal na stránkách fkusti.cz dvaapadesátiletý odborník.

"První poločas nebyl dobrý, ale nebyl ani špatný. Nevadilo nám to, hráčům jsem říkal, že na vše máme 90 minut. Netroufli jsme si do utkání jít s cílem vlétnout na soupeře a vysoko presovat. Snažili jsme se držet kompaktnost, protože Ústí nad Labem dostávalo v poslední době hodně gólů. Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a věřili jsme, že vzhledem k vývoji střetnutí si můžeme díky střídáním gól vynutit. Tyto plány nám vzala těžko bránitelná standardní situace Dukly, kterou jsme neuhlídali, byla zahrána skvěle. To nám vzalo vítr a trochu energie, naše sebevědomí pokleslo. Začali jsme zasahovat do sestavy střídáními, což se povedlo. V závěru utkání šlo mužstvo za gólem, věřil jsem, že vítězný gól dáme. Chování hráčů se změnilo, bylo vidět, že cítí, že branka se dá vstřelit. Přestali se bát, že by inkasovali. Změna obrazu hry a určitá naděje, že máme na to porazit mužstvo, které chtělo odehrát o postup do vyšší soutěže, je fajn vědět, ale v situaci, jaké jsme vzhledem k situaci v tabulce, je bod pro nás málo," doplnil na oficiálních stránkách svého nového zaměstnavatele někdejší šéf Sparty, Pardubic, Vlašimi i Bohemians 1905, který se nedávno vrátil do fotbalového koloběhu po dvou a půl letech pauzy.

Další šanci na premiérovou výhru v ústeckých barvách bude mít první květnový den proti Táborsku.

Zdroj: fkusti.cz