eFotbal

Hodně muziky za pár drobných. TOP 5 levných hráčů, ze kterých se vyklubaly hvězdy

Hodně muziky za pár drobných. TOP 5 levných hráčů, ze kterých se vyklubaly hvězdy
Hodně muziky za pár drobných. TOP 5 levných hráčů, ze kterých se vyklubaly hvězdyFlashscore
Poslední dekáda nám nabídla na přestupovém trhu vlnu masivního utrácení. Nad některými vysokými sumami za hráče mnozí kroutili nevěřícně hlavami a není se vlastně ani čemu divit. Jen hrstka těchto transferů se klubům na hřišti vyplatila. Také letošní léto jsme byli svědky podobných jevů, kdy Arsenal utrácel za Declana Riceho, Chelsea třeba za Moisése Caiceda a Real Madrid za Jude Bellinghama. Pravým opakem je pořizování levných hráčů, ze kterých se pak vyklubaly hvězdy. To si pak kluby mnou ruce, jak za pár drobných získaly hodně muziky. Podívejme se na jména, která spadají do této kategorie.
Reklama
Reklama
5) Thibaut Courtois

Pokud se mu vyhýbají zranění, je pro Real Madrid jasnou volbou číslo jedna. Jednatřicetiletý belgický reprezentant je vnímán jako jeden z nejlepších brankářů současnosti. Své kvalit prokazoval již v barvách Atlétika Madrid, později pak na Stamford Bridge. Hostování v LaLize mu prospělo, jen nikdo asi nečekal, že vyslyší volání z tábora městského rivala. O to větším šokem byla i poměrně nízká cenovka, neboť Bílý balet jej získal v roce 2018 za pouhých 35 milionů liber.

Foto: Real Madrid CF

4) Mohamed Salah

Bylo by zajímavé spekulovat nad tím, zda by byl Liverpool v posledních letech úspěšný i bez přítomnosti egyptského kanonýrka. V Chelsea se prosadit nedokázal, ale během dvou sezón v Serii A v barvách římského AS upoutal pozornost kouče Jürgena Kloppa. Tato investice vyšla Reds na 36,9 milionů liber, ale rozhodně se vyplatila. V dnešní době shánět hotového střelce jeho formátu vyjde na trhu většinou několikanásobně více.

Foto: Liverpool FC

3) Vinícius Júnior

Zázračné brazilské dítě mělo na San Bernabéu vlažnější rozjezd, ale nyní je již nedílnou součástí základní sestavy. Vinícius Júnior dokáže rozhodovat důležité zápasy a Real Madrid si je moc dobře vědom, jak je pro něj důležitý. Jeho současná tržní cena odradí celou řadu potencionálních zájemců, navíc Bílý balet by byl ochotný naslouchat jen výjimečné částce. S ohledem na to je pořizovací cena ve výši 38 milionů liber ukázkou velmi výhodného nákupu.

Foto: Real Madrid CF

2) Heung-Min Son

Jednatřicetiletý jihokorejský reprezentant se v průběhu let stal jednou z klíčových tváří Tottenhamu. I když pro klub ještě žádnou velkou trofej nezískal, jeho individuální výkony nelze přehlédnout. Zářil již po boku Harryho Kanea, nyní by mohl být hlavní palebnou silou on. Pořizovací částka ve výši 22 milionů liber se již dávno vrátila a někdejší tvář Leverkusenu je v Tottenhamu vysoce produktivní. V téměř 380 zápasech si Heung-Min Son připsal 148 gólů a 80 asistencí.

Foto: Tottenham Hotspur FC

1) Khvicha Kvaratskhelia

V minulém ročníku Serie A se po dlouhých letech půstu dočkala Neapol mistrovského titulu. Pod Vesuvem propukly mohutné oslavy a zároveň také obavy, aby kádr nebyl rozprodán. Mezi obletovaným zbožím figuruje i dvaadvacetiletý gruzínský talent Khvicha Kvaratskhelia. Neapol jej získala za zhruba 12 milionů eur Dinama Batumi a jednalo se o skvělou investici. Zpočátku neznámé jméno zná dnes již každý a případní zájemci budou muset sáhnout hluboko do své kapsy.

Foto: SSC Neapol