eFotbal

Hojně skloňovaná jména, která by mohla Citizens pojistit útok na titul v Premier League

Hojně skloňovaná jména, která by mohla Citizens pojistit útok na titul v Premier League
Hojně skloňovaná jména, která by mohla Citizens pojistit útok na titul v Premier LeagueFlashscore
Manchester City měl poměrně vlažný začátek této ligové sezóny, ale aktuálně je na špici tabulky a směřuje za ziskem dalšího mistrovského titulu. Jedná se o docela působivý výkony, když vezmeme v úvahu skutečnost, že to svěřenci Pepa  Guardioly dělají bez výrazného kanonýrka v útoku. V létě Citizens utráceli jen za Jacka Grealishe z Aston Villy, ale ve zbytku ledna by mohli pár nákupů uskutečnit, aby si pojistili útok na titul. Která jména jsou s Etihad Stadium spojována?
Reklama
Reklama
5) Dušan Vlahovič (Fiorentina)

Tohle jméno nedá spát hned celé řadě evropských klubů a Fiorentina si moc dobře uvědomuje, že jeho přítomnost v kabině se může v počtu dnů třeba i počítat na prstech jedné ruky. Srbský legionář je spojován se zájmem Juventusu, ale možný je také přesun na Ostrovy, kde je dlouhodobě obdivován Arsenalem či Tottenhamem. Pozadu údajně není také Manchester City, které umí být přesvědčivé díky svým finančním možnostem a herním ambicím.

4) Denis Zakaria (Mönchengladbach)

Úspěchy v posledních letech hodně souvisí také s kvalitou ve středu pole, na které si dá Pep Guardiola hodně záležet. Velkým přínosem pro tým byla přítomnost Fernandinha, ale letos už mu bude 37 let a trenér je nucen hledat dlouhodobou náhradu. Pomoci by mohl Denis Zakaria, který se v barvách Borussie Mönchengladbach prezentuje velmi dobrými výkony. Někteří o něm dokonce hovoří jako o jednom z nejlepších středopolařů nadcházejících let.

3) Douglas Luiz (Aston Villa)

V roce 2017 již do Manchesteru nakoukl, ale prostor prodat svůj talent nedostal. Nyní by mohl dostat šanci se ukázat a stát se dlouholetou oporou, neboť ve svých třiadvaceti letech má stále celou svou kariéru před sebou. S příchodem Stevena Gerrarda do Aston Villy se Luiz těší velkému hernímu vytížení a je na něj spolehnutí. Citizens na této adrese loupí rádi, navíc by mohli ve středu zálohy realizovat brazilskou výměnu, kdy vysloužilého Kanárka nahradí hladovým mladíkem.

2) Erling Haaland (Dortmund)

Již v úvodu bylo zmíněno, že na Etihad Stadium aktuálně chybí vyhlášený kanonýr. Pep Guardiola má samozřejmě několik adeptů vytipováno, ale zdá se, že ne vždy jsou peníze rozhodujícím faktorem. Již delší dobu se mluví o tom, že by mohl být hlavní palebnou silou Erling  Haaland z Dortmundu, ale kolem krouží taktéž Manchester United a Paris Saint-Germain. Velkou roli v tom může ale sehrát jeho agent Mino Raiola, který má rád zelené kapříky a mohl by slyšet na tučnou provizi z přestupu.

1) Harry Kane (Tottenham)

Jeden z největších příběhů loňského léta není ještě ukončen, neboť se stále vznáší otazník nad budoucností anglického reprezentačního kapitána. Harry Kane se již loučil s fanoušky Kohoutů, ale nakonec byl nucen v Londýně ještě setrvat. Letošní sezóna jej zatím nezastihla v příliš dobrém rozmaru, což jasně deklarují 4 vstřelené branky, ale jeho jméno má na Ostrovech stále velký zvuk a Citizens v něm věří obrovskou posilu. Po boku dalších schopných hvězd by měl šanci lépe vyniknout, ale jisté je, že Tottenham bude chtít tučné odstupné.

Zdroj: tribalfootball.com