eFotbal

Horejš už počítá s tím, že Bassey opustí jih země. Zakotví v Edenu, na Letné, nebo snad v Budapešti?

Horejš už počítá s tím, že Bassey opustí jih země. Zakotví v Edenu, na Letné, nebo snad v Budapešti?
Horejš už počítá s tím, že Bassey opustí jih země. Zakotví v Edenu, na Letné, nebo snad v Budapešti?Flashscore
Jednou z komet letošní Fortuna:ligy je třiadvacetiletý nigerijský expres ve službách Dynama České Budějovice Fortune Bassey, jenž nasázel již osm branek a ve střelecké tabulce se dělí o druhou příčku hned za plzeňským Jean-Davidem Beauguelem.
Reklama
Reklama

Mezi jeho silné stránky patří hra jeden na jednoho či dribling do volného prostoru a řešení brejkových situací. Pokud jde o slabiny, ještě to není úplně ono ve vzduchu a při soubojích tělo na tělo, s tím, že zatím pokulhává také mezihra, což se projevuje na případných gólových asistencích.

I tak už ale stačil útočník s tržní cenou okolo dvanácti milionů korun zaujmout českou špičku i zahraniční nápadníky a na to, že by na Střeleckém ostrově dodržel kontrakt až do léta 2023, to v tuto chvíli rozhodně nevypadá.

Kolegu Van Burena, Škody a Mihálika má pečlivě sledovat jak Slavia, tak Sparta a podle informací serveru iSport.cz má být ve hře také maďarský obr Ferencváros Budapešť, ve kterém operuje například exsparťan Eldar Čivič.

"Bassey je velice zajímavý hráč. Osm gólů na Budějovice, což je třetina celého týmu, to je velice slušná porce. Je v něm ohromný potenciál. Pohybuje se v našem fotbale déle, získalo ho béčko Bohemky, byl v Radotíně, Ústí, rozehrál se ve druhé lize. Nejspíš potřeboval nějaký čas na adaptaci, teď ukazuje, co v něm je. Stačí jen připomenout, jak vyřešil obě šance proti Slovácku. V plném běhu, tísněný obránci, fantastické zakončení," chválil ligový objev internacionál Milan Fukal, jehož slova nabídl web aktualne.cz.

Jeho lichotivá slova potvrdil i sám hlavní kouč Dynama David Horejš. "Kdybyste ho viděli na tréninku, smete každého, kdo mu přijde do cesty. Narovinu říkám, že vím, že možnost odchodu existuje a jsem taky přesvědčený, že k tomu dojde. Vnitřně s tím počítám a jsem s tím v pohodě. Nebudeme mu bránit, nemůžeme tomu klukovi vzít motivaci, proč fotbal dělá," uzavřel na iSport.cz dlouholetý kouč Českých Buějovic, jenž už jistě střádá plány na jeho případné nahrazení.

Na Střeleckém ostrově si strašně moc váží, že mají v kádru tak chladnokrevného zakončovatele jako Bassey...

Zdroj: isport.blesk.cz, aktualne.cz