eFotbal

Horváth po vyhazovu z premiérové prvoligové štace hubne: Budu se trochu věnovat i sobě

Horváth po vyhazovu z premiérové prvoligové štace hubne: Budu se trochu věnovat i sobě
Horváth po vyhazovu z premiérové prvoligové štace hubne: Budu se trochu věnovat i soběFlashscore
Premiérová prvoligová mise Pavla Horvátha (45) trvala zhruba rok a nyní už se o Litavky na jeho místě pokouší o zázraky nástupce Jozef Valachovič. Je to zklamání, nebo spíše úleva? Ono trápení ve službách posledního celku Fortuna:ligy totiž netrvalo zrovna krátce...
Reklama
Reklama

"Jsou tam různé pocity. Musím říct, že když jsem se to dozvěděl, tak tam zklamání bylo. To je jasné. Každý z trenérů si věří a i já jsem si věřil, věřil jsem tomu, že jsem schopný dát mužstvu nějaký impulz, nějakou tvář. A pomoci mu k tomu, aby výsledky byly lepší. Samozřejmě, z toho jsem zklamaný. Logicky jsem s tím samozřejmě počítal, protože jak už jsem i sám zjistil, tak v branži fotbalového trenéra je to celkem obvyklé a samozřejmě ani já nejsem výjimka. Takže vzhledem k tomu, jaké jsme podávali výkony a hlavně jaké byly výsledky, tak asi to moje odvolání bylo logickým vyústěním situace. Takže úplně zas tak velké překvapení to samozřejmě nebylo," pronesl v interview pro web seznamzpravy.cz nejlepší gólový asistent v historii samostatné české ligy.

Pražského rodáka nyní čeká odpočinek, který by mohl skončit v létě, kdy by se mohl ujmout nějaké nové trenérské výzvy. "Já teď o tom úplně nepřemýšlím. Chci pojmenovat nějaké svoje chyby, ale myslím si, že něco bylo i dobře, že jsme se v některých zápasech zlepšili třeba v organizaci hry. A přecházeli jsme v podstatě ze systému se čtyřmi obránci na tři, což si myslím, že taky párkrát zabralo. Ale samozřejmě tam byly věci, které nebyly dobré. A chtěl bych se jich příště vyvarovat. Mám dostatek času na to, abych si tohle zanalyzoval nebo si to probral v hlavě a samozřejmě přidám i trošku videa. Taky mám třináctiletého kluka, kterého baví fotbal, takže pro mě asi není nic lepšího než strávit s ním odpoledne na hřišti za barákem nebo u nás na obecním hřišti, až to bude možné. No a také se budu věnovat trochu sobě," ozřejmil na seznamzpravy.cz bývalý kouč Baníku Sokolov i Jiskry Domažlice, který již vedl i béčko Viktorie Plzeň.

Pokud jde o jeho osobu, momentálně by rád zkorigoval svou mírnou nadváhu a najel na krabičkovou dietu. "Jsem v tom necelých 14 dní a musím říct, že to funguje. Úbytek je něco kolem tří kil. Vedlo mě k tomu to, že jsem byl pořád na hřišti a teď je všude korona, je zavřený hokej, takže jsem vlastně přišel o jediný výdej energie. Přitom mám rád jídlo a teď musím fakt říct, že už ani nepiju pivo. Dát si doma dvě nebo tři plechovky piva, to mě fakt vůbec neláká. Takže už to nebylo ani o pití piva, ale spíš fakt o jídle a životosprávě, nedostatku pohybu. Váha pořád stoupala, až jsem se rozhodl, že už s tím musím něco udělat. Zkrátka zdravé stravování. A musím říct, že ta jídla mi chutnají, není toho moc, ale někdy i třeba nechám, což se mi většinou nestává, že už opravdu nemůžu. Hlavní je pravidelnost pěti jídel denně. Což mi asi většina lidí potvrdí, že když se zažere do práce, tak je tam nějaká snídaně, tatranka s kafem, oběd takový, co seženeme. V Příbrami jsme měli možnost si objednávat obědy od kustoda, takže někdy byl oběd, někdy ne. No a odpoledne nějak přežít a večer samozřejmě krásně narvaná lednička a není nic lepšího než si dát u dobrého filmu dvě večeře a pak ještě třeba zmrzlinu. Takže to se jednoznačně muselo promítnout na mojí váze a postavě. A taky jsem zjistil, že do spousty věcí už se nevejdu, takže je to jedna z věcí, na kterou teď určitě využiju čas, abych se trošku postaral i o sebe," zakončil na seznamzpravy.cz bývalý reprezentant České republiky s devatenácti mezinárodními starty, jenž si v minulosti zahrál i v Portugalsku, Turecku a Japonsku.

Kdo by měl vést český fotbal? TOTO je přehled PĚTI nejvážnějších kandidátů!

Zdroj: seznamzpravy.cz