eFotbal

Hotovo! Obrovský talent se upsal Plzni, ve Viktorii podepsal smlouvu na čtyři roky

Hotovo! Obrovský talent se upsal Plzni, ve Viktorii podepsal smlouvu na čtyři roky
Hotovo! Obrovský talent se upsal Plzni, ve Viktorii podepsal smlouvu na čtyři rokyFlashscore
Hotovo! Přestup mládežnického reprezentanta Christophe Kabonga z belgického Lommelu do Viktorie Plzeň je zpečetěný. Dvacetiletý ofenzivní hráč podepsal s Viktorií čtyřletý kontrakt, vše potvrdil oficiální web západočeského klubu.
Reklama
Reklama

To, že Plzeň má o hráče zájem, je známé již delší čas. Minulý týden se mladík zapojil do letní přípravy a o víkendu odehrál první přípravný duel za Viktorii, pořád se ale pracovalo na dotažení jeho přestupu. Administrativně bylo vše potvrzeno právě ve středu. A Kabongo tak definitivně přestupuje z belgického Lommelu. Novému klubu se upsal na čtyři roky. „Jsme rádi, že se vše podařilo dotáhnout a Christophe se stal hráčem Viktorie,“ uvedl Daniel Kolář, sportovní ředitel klubu.

Kabongo patřil belgickému Lommelu, který spadá pod City football Group, který vlastní například Manchester City. Poslední rok a půl odehrál na hostování ve slovenské Podbrezové. Patří zároveň do kádru českého národního týmu do jednadvaceti let, kde má bilanci šesti odehraných zápasů, vstřelil v nich čtyři branky.

„Angažmá ve Viktorce beru jako obrovskou výzvu. Sledoval jsem její výkony v pohárové Evropě a udělala na mě dojem. Teď budu chtít přispět k dalším úspěchům,“ řekl dvaadvacetiletý hráč po podpisu smlouvy. Už ve středu se tak možná předvede Kabongo fanouškům jako hráč Viktorie během přípravného duelu s Banskou Bystricí, který se hraje od 17:00 na hřišti v Touškově.