eFotbal

Hráči kteří dokázali vstřelit hattrick ve třech soutěžích z TOP 5? Některé jména vás překvapí!

Hráči kteří dokázali vstřelit hattrick ve třech soutěžích z TOP 5? Některé jména vás překvapí!
Hráči kteří dokázali vstřelit hattrick ve třech soutěžích z TOP 5? Některé jména vás překvapí!Flashscore
Co si budeme namlouvat už samotná skutečnost zaznamenání hattricku v některé z pěti nejlepších evropských soutěží dělá z daného fotbalisty solidní kalibr. Těchto pět fotbalistů to zvládlo hned ve třech různých ligách.
Reklama
Reklama
Salomon Kalou - 4 hattricky ve třech ligách

Legenda Chelsea i Pobřeží slonoviny Salomon Kalou byl ve své době výjimečným hráčem. Všestranný útočník z Pobřeží slonoviny měl působivou kontrolu při hře jeden na jednoho, uměl najít přihrávkou spoluhráče a uměl se i prosadit střelou z dálky. Nikdy ovšem nehrál čistokrevný hrot. Střelecká štěstěna jej do tohoto klubu výjimečných pustila skrze hattricky v drese anglické Chelsea, francouzského Lille a německé Herty (tam si trojgólové představení uřil dvakrát)..

Alexis Sanchez - 4 hattricky ve třech ligách

Hvězda Interu Milán Alexis Sanchez má jeden z nejzáviděníhodnějších fotbalových životopisů. Hrál za některé z největších klubů, vyhrál nejcennější trofeje a vstřelil spoustu nádherných gólů. Chilská hvězda vstřelila ve třech z pěti nejlepších evropských lig čtyři hattricky a v tuto chvíli vypadá, že má formu na to, aby jich ještě pár přidal. První úspěch zaznamenal v italském Udinese, pak přišel hattrick  dresu Barcelony a konečně poslední trjogólové představení předvedl za anglický Arsenal.

Emmanuel Adebayor - 5 hattricků ve třech ligách

Francouzské Monaco, anglický Arsenal a španělský Real Madrid. Na této linii se zrodila vstupenka do tohoto klubu výjimečných pro Emmanuela Adebayora. Ten měl na začátku tisíciletí skvěle našlápnutou kariéru, jeho ofenzivní proddukce ale přicházela v jakýchsi vlnách. Vrcholy těchto vln mu nicméně dopřály střelecké hody, jež jej posunuli do klubu, na který nedošáhli ani takoví snajpři jako Messi nebo Lewandowski.

Pierre -Emerick Auabameyang - 7 hattricků ve čtyřech ligách

Tento muž je v vlastně inspirace tohoto textu. Nová posila Barcelony se před týdnem zapsal na Nou Campu hattrickem proti Valencií, čímž se stal prvním hráčem, který toto dokázal ve čtyřech TOP5 soutěžích. Zbylé dal ve Francii (St. Etienne), Německu (Dortmund) a Angli (Arsenal). Stihne gabonský šutér ještě tu chybějící Itálii? Úplně vyloučené to v jeho dvaatřiceti letech není.

Cristiano Ronaldo - 37 hattricků ve třech ligách

To číslo v kontextu předchozích výsledků působí nadpozemsky, že? Cristiano Ronaldo už má na svém kontě 804 gólů v soutěžních zápasech a tak se ty trojgólové (a lepší) nasčítaly. Sedmatřicetiletý útočník se během své bohaté kariéry prosadil v Premier League (Manchester United), La Lize (Real Madrid) i Serii A (Juventus). Většina jeho hattrickové produkce spadá do španělského období, během devítiletého působení v Madridu zaznamenal neuvěřitelných 34 hattricků.

zdroj: Sportskeeda